Pari viikkoa sitten NHL-fanit saivat iloita legendan paluusta, kun usean kuukauden ajan vapaana agenttina ollut Jaromir Jagr löysi itselleen uuden seuran.

Jagr teki vuoden mittaisen sopimuksen Calgary Flamesin kanssa.

45-vuotias tshekkilaituri nousi nopeasti Flamesin ykkösketjuun, kun hän otti paikkansa Johnny Gaudreaun ja Sean Monahanin viereltä.

Kokeilu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Jagr koki loukkaantumisen viikonloppuna ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Tutkimusten jälkeen Jagr laitettiin nopeasti loukkaantuneiden pelaajien IR-listalle.

– Kävin keskusteluja hänen tilanteestaan lääkärihenkilökunnan kanssa, ja sieltä tulleet viestit olivat erittäin positiivisia. Uskoisin, että hän on noin viikon sivussa ja sitten hän palaa kehiin. Toki nyt kyse ei ole mistään sellaisesta vammasta, jonka voimme nähdä noin vain. Nyt puhutaan pehmytkudoksista, Flamesin päävalmentaja Glen Gulutzan puhui Jagrin vammasta Calgary Heraldin mukaan.

Jagr voidaan vapauttaa loukkaantuneiden listalta viikonloppuna, eli hänet saatetaan nähdä pelikentillä Flamesin sunnuntain ottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Calgary Heraldin mukaan Jagr kärsii mitä ilmeisemmin nivusvammasta.

Gulutzanilta kysyttiin siitä, vaikuttiko kiireinen aikataulu Jagrin loukkaantumiseen? Eli oliko vamman taustalla varsin nolo tekijä?

Jagr ei ollut mukana Flamesin harjoitusleirillä, eikä hän pelannut yhtään harjoitusottelua. Tshekistä tulon jälkeen Jagr ei ehtinyt treenata Flamesin kanssa monta päivää, ennen kuin hän oli jo mukana kokoonpanossa.

– Voimme vain spekuloida sitä, Gulutzan vastasi kysymykseen.

– Hän teki kovasti töitä sen eteen, että hän oli valmis palaamaan kehiin. On kuitenkin hyvä, että kyse on pelaajasta, joka on pelannut paljon pelejä tässä sarjassa ja tietää, minkä keskelle hän on menossa. Hän tuntee oman kroppansa ja on tietoinen siitä, milloin hän voi hypätä kehiin, Flames-luotsi pyöritteli.

Hieman yli neljän pelin aikana Jagrille on merkattu kaksi syöttöpistettä. Peliaikaa hänelle on kertynyt keskimäärin 11:33 minuuttia per peli.