Muun muassa tovin ajan NHL:ssä pelannut hyökkääjä Ville Leino pistää hokkarit naulaan.

Leino, 33, on kamppaillut loukkaantumishuolien kanssa jo tovin ajan. Ne painoivat vaakakupissa päätöksen takana.

– Niitä on ollut aika paljon viime vuosien aikana. En ole pystynyt harjoittelemaan ja pelaamaan sillä tavalla kuin olisin halunnut. Olen joutunut menemään lyhyissä pätkissä. Ja ikääkin alkaa olla jo sen verran, että nyt on hyvä aika lopettaa. Tämä päätös on monen tekijän summa, Leino sanoi Iltalehdelle.

Leino nousi isosti pinnalle aikanaan HPK:ssa, missä hän oli voitamassa Suomen mestaruutta keväällä 2006.

Kesällä 2008 Leino siirtyi NHL:ään, kun Detroit Red Wings teki hänen kanssaan sopimuksen. Taalajäillä Leino oli isosti esillä varsinkin keväällä 2010, jolloin hän paukutti Philadelphia Flyersin paidassa 19 pudotuspeliottelussa peräti 21 (7+14) tehopistettä.

Leino vietti vielä vuoden Flyersissa, minkä jälkeen hän teki massiivisen kuuden vuoden ja 27 miljoonan dollarin arvoisen diilin Buffalo Sabresin kanssa.

Buffalossa Leino kärsi jo loukkaantumisista, eikä hän pystynyt täyttämään kovia odotuksia. Kesällä 2014 Sabres päätti ostaa Leinon sopimuksen ulos.

NHL:stä virtaa Leinolle tasaisesti tuloja vielä kolmen vuoden ajan. Kausi 2019-2020 on viimeinen, milloin Sabresin pitää pulittaa 1,222 miljoonan dollarin ulosostomaksu Leinolle.

NHL-uran jälkeen Leino matkasi Eurooppaan. Pelejä hänelle tuli niin KHL:ssä (Medvescak Zagreb, Dinamo Riga), Sveitsissä (Kloten) kuin SHL:ssä (Växjö Lakers).

Viime kaudella Leino nakutti vielä 23 (8+15) tehopistettä Växjölle yhteensä 44 SHL-ottelussa.

Kaukaloiden ulkopuolella Leino on kunnostautunut erityisesti vaatebisneksen puolella. Hänen nikkaroima vaatemerkki BilleBeino on noussut erityisesti nuorison suosioon Suomessa.

– Oman vaatemerkin parissa on aikomus jatkossa työskennellä entistä enemmän. Olen onnekas, että mulla on oma bisnes ja työ, mihin mennä, Leino sanoi tulevaisuuden kuvioistaan.

Iltalehden alkuperäinen juttu löytyy täältä.