Myöhäisilta toi myös positiivisia suomalaisia maalivahtiuutisia rapakon takaa. Vajaat kaksi viikkoa sitten ottelun Detroit Red Wingsiä vastaan yhden erän jälkeen kesken jättänyt Antti Raanta palasi tänään joukkueensa Arizona Coyotesin jääharjoituksiin.

NHL.comin Coyotes-kirjeenvaihtaja Craig Morgan tviittasi joukkueen päiväharjoituksista kuvan, jossa Raanta oli jäällä.

– Coyotesin maalivahti Antti Raanta saapui jäälle myöhäisessä vaiheessa harjoituksia. Hän on nyt jäällä, Morgan tviittasi.

Vähän myöhemmin Morgan tarkensi tietoja Raannan jääharjoittelusta.

– Raanta vain venytteli, luisteli kevyesti ja teki yksilöharjoitteita. Hän myös teki vähän töitä maalivahtivalmentaja Jon Elkinin kanssa myöhemmin.

Raannan alkukausi uudessa NHL-seurassaan on ollut vaikea. Kauden avausottelussa Coyotes hävisi jatkoajalla Vegas Golden Knightsille maalein 2-3.

Kolme päivää myöhemmin joukkueet kohtasivat uudelleen. Tuossa ottelussa Raanta ehti pelata vain 6.15 minuuttia ja torjua kahdesti, ennen kuin hänet vaihdettiin pois maalilta kolmen takaiskun jälkeen.

Kaksi vuorokautta tästä Raanta aloitti ottelun Red Wingsiä vastaan, mutta ei ilmestynyt ensimmäisen erätauon jälkeen jäälle. Tuskainen Raanta kuvattiin toisessa erässä vaihtopenkillä, ja hurjimpien arvioiden mukaan mies näytti siltä kuin olisi ”tehnyt kuolemaa”.

Ottelun jälkeen Raannan kerrottiin kärsivän alavartalovammasta.

Red Wings -ottelun jälkeen Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet vihjaili siihen sävyyn, ettei Raanta olisi hänen mielestään ollut aivan täydessä fyysisessä kunnossa uuden kauden alkaessa.

– En sano, etteikö hän olisi ollut kunnossa… mutta sitä on oltava iskussa, kun kausi lähtee liikkeelle. Joskus näitä loukkaantumisia on pakko kyseenalaistaa, Tocchet laukoi tuolloin.

Nyt, yksitoista vuorokautta myöhemmin, Raanta on ainakin palannut jäälle. Tämänpäiväisen harjoituksen keveydestä päätellen mies ei kuitenkaan ole hyppäämässä askiin vielä tiistaina, kun Coyotes kohtaa vieraissa New York Islandersin.