Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask sai viikko sitten keskiviikkona harjoituksissa aivotärähdyksen, kun Bruinsin nuori hyökkääjä Anders Bjork törmäsi veräjänvartijaan.

Rask on joutunut siitä asti olemaan sivussa tositoimista, mutta nyt rapakon takaa kantautuu suomalaisittain hyviä uutisia.

Rask oli tänään mukana Bruisin jääharjoituksissa ja pystyi osallistumaan harjoituksiin melko täysipainoisesti.

– Rask oli vahvasti mukana harjoitteissa ja näyttää olevan toipumassa. Kokeneen maalivahdin pitää kuitenkin käydä läpi aivotärähdyksien valvontaohjelmaan kuuluvat tarkastukset torstaiaamuna, Ledger.com:n toimittaja Mike Loftus kertoi.

Loftus korosti twiitissään, että jälkitarkastukset ovat normaali käytäntö aivotärähdysten jälkiseurannassa.

Mike Loftus

@MLoftus_Ledger
#NHLBruins coach B.Cassidy: Rask still in concussion protocol, so needs to be evaluated in AM before decision on playing. Standard stuff.

Loftus kuitenkin huomautti, että Raskin kohdallakin voi tulla vielä takapakkia, mutta suomalaisen toipumisen edistyminen on yksi valopilkku Bruinsin muutoin vaikeassa loukkaantumistilanteessa.

Keskushyökkääjä David Krejci on sivussa vielä ainakin viikonlopun yli, ja huippusentteri Patrice Bergeron ei osallistunut kamppailua vaativiin harjoituksiin.

Myös hyökkääjä David Backesin tilanne on auki. Tämä on pystynyt pelaamaan tällä kaudella vain kaksi ottelua loukkaantumisten takia, mutta hänet on nyt otettu pois loukkaantuneiden listalta.