21-vuotias puolustajalupaus Joni Tuulola siirtyi täksi kaudeksi kasvattiseura HPK:sta Vaasan Sportin riveihin.

Viime sesongilla kahdeksan (2+6) tehopistettä 54 ottelussa nakuttanut Tuulola ei varmasti ole katunut päätöstään lähteä Sportiin, koska nuori peluri on murskannut viime kauden pistesaldonsa jo hyvissä ajoin.

Tuulola on Liigan puolustajien pistepörssin neljännellä sijalla 19 ottelussa tekemällä 12 tehopisteellään (3+9). Suomalaisnuorukainen on myös Liigan peliaikatilaston viidentenä, kun keskimäärin hänelle kertyy 24 minuuttia ja 39 sekuntia ottelua kohden.

Chicago Blackhawksissa hierotaan varmasti käsiä yhteen, koska heidän kesän 2015 varaustilaisuuden kuudennella kierroksella (181.) varattu pelaaja on tehnyt huiman läpimurron tällä kaudella.

Tuulola sanoi The Athletic -lehden toimittajalle Scott Powersille olevansa elämänsä parhaassa kunnossa.

Maiseman vaihto on tehnyt selvästikin hyvää hämeenlinnalaiselle.

– Uskoin, että tarvitsin isompaa roolia. Puhuin Sportin valmentajalle Tomek Valtoselle, ja hän sanoi, että he pystyvät antamaan mahdollisuuden päästä pelaamaan kolmen parhaan puolustajan joukkoon. Se oli helppo päätös minulle, Tuulola kertoo The Athletic -lehdelle.

– Uskon, että voin saada paljon enemmän jääaikaa täällä. Roolini on hyvin erilainen kuin HPK:ssa. Viime kaudella pelasin paljon alivoimaa, kun nyt taas pelaan ylivoimaa. Ero tulee siinä, nuorukainen jatkaa.

Huimaa kautta pelaavan Tuulolan silmissä on alkanut jo kiiltämään Pohjois-Amerikan kirkkaat valot, ja unelma NHL:stä alkaa olla päivä päivältä lähempänä totuutta.

– Yritän toteuttaa niitä asioita mitä myös Blackhawksissa tehdään. Uskon, että olen tehnyt hyvin niitä juttuja, kuten liikuttanut kiekkoa, auttanut muita puolustajia, sekä hyökkääjiä kiekottomana, Tuulola sanoo.

– NHL-sopimus on minun tavoitteeni, kiekkolupaus vakuuttaa.