Leijonien valmennusjohto on alkanut kesällä kartoittamaan potentiaalisia pelaajia tammikuussa 2018 alkaviin Etelä-Korean olympialaisiin.

Pelaajavalintoihin oman haasteensa tuo varmasti se, että NHL-pelaajat eivät osallistu kisoihin, joten joukkue täytyy koota pelkästään Euroopassa pelaavista pelaajista.

Kotimainen SM-Liiga tulee olemaan yksi paikka, mistä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki saattaa löytää mielenkiintoisia vahvistuksia lopulliseen ryhmään.

– Viime vuonna SM-liigasta nousi maajoukkueeseen 25 pelaajaa, joista viisi pelasi MM-kisoissa. Monelle Euroopassa pelaavalle kiekkoilijalle aukesi yllättäen urallaan ovi – ehkä ensimmäistä ja viimeistä kertaa – osallistua olympialaisiin, kun NHL ei päästä pelaajia Koreaan. Meillä oli loppukesästä koossa 60 pelaajaa ja puheiden perusteella kaikki olivat todella innoissaan tulevasta olympiahaasteesta, Marjamäki kertoo Yle Puheen haastattelussa.

Marjamäki ja hänen aisaparinsa Jussi Tapola uskoo nuorten pelaajien voimaan tulevissa olympialaisissa.

Jarkko Immonen on taas käytettävissä, mutta kuten hän itsekin on sanonut, niin katsotaan ensin miten pelit sujuvat. Puolustajista mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Mikko Lehtonen, Niko Mikkola ja Miika Koivisto. Nuorten pelaajien raikkaus tuo valmentajille ja yleisölle mielenkiintoista seurattavaa, Marjamäki arvioi.

Lue tästä Ylen alkuperäinen uutinen.