Eilisen Liiga-kierroksen ehdoton pommi oli TPS:n suurinumeroinen voitto suurimmaksi mestarisuosikiksi julistetusta Tapparasta.

TPS:n tähtipuolustaja Ilkka Heikkinen aloitti maalitalkoot jo reilun viiden minuutin kohdalla, ja kahden erän jälkeen TPS johti jo 4–0. Loppulukemat kirjattiin turkulaisille murskaavasti 6–2.

Sekä Heikkinen että hyökkääjä Jasper Lindsten tehtailivat ottelussa kaksi maalia. Lindsten osui kahdesti komeilla laukauksilla lähietäisyydeltä. Molemmat maalit olivat ylivoimamaaleja, ja näyttävän esityön kumpaankin teki keskushyökkääjä Ilari Filppula.

Lindsten kommentoi komeita osumiaan TPS:n nettisivujen haastattelussa perinteiseen tyyliin.

– Tuurimaaleja. Sinnepäin vaan, ja tänään upposi.

TPS:n kulttipelaaja Jonne Virtanen oli 6511 katsojan edessä otetusta voitosta niin sanotusti fiiliksissä.

– Kiitos TPS-kannattajat, ja turkulaine kiekkoyleisö. Hallis oli hyvä meno. Ens kerral kaikki kaverit viel messii!!, Virtanen twiittasi.

TPS:n valmistautuminen otteluun oli sujunut hieman tavanomaisesta poikkeavissa merkeissä.

– Meillä oli mielenkiintoinen startti ottelupalaveriin. Pääomistajat ja hallitus kävivät tervehtimässä ja tsemppaamassa kauteen. Ainoa mitä he toivoivat oli, että jokainen keskittyy omaan tekemiseen ja pyrkii päivä päivältä parantamaan tekemistään. Sehän se juttu on. Ei kannata pysähtyä tähän hetkeen, vaan pieniä asioita paremmaksi ja sitä kautta parempaan fiilikseen kiinni, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kertoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Voit katsoa TPS–Tappara-ottelun huippuhetket tästä Ruutu Urheilun twitter-tilillään jakamasta videosta.