Ruotsin visiitin jälkeen Tapparaan siirtyneen Tomas Zaborksyn piti olla tamperelaisten kovan hyökkäyksen maalihana ja täydellinen ase joukkueen ylivoimalle.

Toistaiseksi slovakialaisen otteet ovat olleet kaikkea muuta. Siinä missä muiden kärkijoukkueiden tähdet ovat saaneet kautensa tehokkaasti käyntiin, on Zaborskyn tehot viiden ottelun jälkeen 0+0 ja teholukema -3.

Zaborsky kärsi viime kaudella Brynäsissä vammasta, mikä piti hänet sivussa peleistä pitkään. Joukkue eteni SHL:n finaaleihin, slovakialainen ei saanut itsestään parasta irti. Hän ei ollut joukkueensa ykköstähtiä ja vajosi useissa pudotuspeleissä keväällä massan sekaan.

Silti on yllättävää, ettei hän ole saanut itseään lentoon Tapparassa, missä hänelle on tarjolla vahvuuksiinsa nähden lähes täydellinen pelipaikka.

Tiistaina Ässiä vastaan Zaborskyn otteet näyttivät paljon samalta kuin Ruotsissa viime kaudella. Muutama hyvä laukaisupaikka, mutta muuten hän ei kentällä juuri erottunut. ei pitkiä hyökkäyksiä tai nousuja kiekon kanssa, vaan enemmän kyttäilyä kiekottomana pelaajana.

Kausi on kuitenkin vielä pitkä. Nähtäväksi jää, millaiseen vireeseen Zaborsky vielä yltää. HIFK:ssa hänellä oli täydellinen tarjoilu, kun vierellä kiekkoa jakoi pelinrakentaja Teemu Ramstedt.

Tähän asti Tappara on peluuttanut maalitykkiä Ässistä tulleen Jarno Kärjen rinnalla. Kärki on ammattilaisurallaan aiemmin pelannut laitahyökkääjän tontilla, joten keskikaistan rooli on hänelle uutta. Myös hän on kerännyt tähän asti ainoastaan yhden syöttöpisteen.