Liigan maalikuninkuus vaihtuu perjantaina alkavalla kaudella, sillä viime sesongin kovimmat maaliruiskut Veli-Matti Savinainen (30) ja Mika Pyörälä (26) vaihtoivat ulkomaan sarjoihin.

SuomiKiekko esittää oman arvionsa kovimmista maalitykeistä alkavalle kaudelle.

1. Tomas Zaborsky, Tappara

Kertaalleen Ässissä Liigan maalikuninkuuden 35 osumalla voittanut Zaborsky on äärimmäisen maaliahne pelaaja, joka haluaa vielä 5-1-tilanteessakin kasvattaa johtoa. Slovakialaistaituri lähtee hankalastakin paikasta yrittämään maalintekoa, mikä tekee hänestä niin tehokkaan.

HIFK:ssa 27 maalia toissa kaudella tehnyt hyökkääjä pääsee mättämään maaleja nyt paraatipaikalta Tapparan ylivoimapelissä ja kärkiketjuissa. 20 maalia on minimi tulos Zaborskylle näistä asetelmista.

2. Antti Suomela, JYP

Suoraviivaista ja tehokasta peliä pelaava 23-vuotias sentteri, joka teki jo viime kaudella 22 osumaa. JYP on vahvistunut entisestään, ja Jarkko Immosen tuleminen joukkueeseen vie turhia paineita Suomelan harteilta. Odotettavissa on vapautunutta ja tehokasta peliä nuorukaiselta.

3. Kristian Kuusela, Tappara

Tapparalta löytyy Zaborskyn lisäksi Kristian Kuusela, joka taistelee pistepörssin voiton lisäksi maalikuninkuudesta. Kuusela on enemmän pelinrakentaja, mutta hänellä on myös erittäin tehokas laukaus, josta osoituksena liigauran 204 maalia.

Zaborskyn tavoin Kuuselalla on tarjoilu ympärillä kohdillaan, joten maalimäärät voivat kohota koviin lukemiin.

4. Janne Keränen, Lukko

Viime kaudella KalPassa kovaan vireeseen äitynyt Keränen teki pudotuspelit mukaan laskettuna kaudella 30 maalia.

30-vuotias laituri siirtyi Pekka Virran mukana Kuopiosta Raumalle, joten vastuuta tutussa valmennuksessa on tulossa runsaasti.

Nyt on Keräsen aika näyttää, että pystyy pelaamaan kaksi yli 20 maalin kautta peräkkäin.

5. Ville Leskinen, Kärpät

Viides valinta on vaikea, kun ulkopuolelle jää viime kaudella 24 kaappia iskenyt HIFK:n Erik Thorell. Kärppien Ville Leskinen on kuitenkin niin kovassa nosteessa, että hän ansaitsee paikkansa tällä listalla.

Oli jo viime kaudella vaikean kauden pelanneen Kärppien valopilkkuja ja dominoi ajoittain hyökkäyspään peliä. Vaarallinen hyökkääjä, jonka rightin puolen laukaus tekee tuhoja pitkän kauden aikana.

Teki viime kauden runkosarjassa 16 maalia, mutta tulee tällä kaudella yltämään vielä kovempiin lukemiin.