Kärppien voimahyökkääjälle Jari Sailiolle on langetettu kolmen ottelun pelikielto Liigan kurinpitoryhmän toimesta.

Sailio taklasi lauantaina HPK:n puolustajaa Roope Laavaista päähän.

Tapaus eteni kurinpitokäsittelyyn, josta ratkaisu tuotiin julki tiistaina.

– Tilanteessa Laavainen ja Sailio luistelevat kohden HPK:n maalin taakse tulevaa irtokiekkoa. Ensimmäisenä tilanteeseen tulee Laavainen, joka pyrkii jatkamaan kiekkoa yhdellä kosketuksella edelleen ränniin. Toiselta puolen maalin kiertävä Sailio ehtii tilanteeseen samalla hetkellä kun Laavainen on lyömässä kiekkoa eteenpäin. Sailion kyynärpää nousee tilanteessa ja osuu Laavaista päähän. Laavainen loukkaantui tilanteessa eikä pelannut enää ottelussa.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Sailio tulee tilanteeseen pyrkien pelaamaan kiekkoa, jota Laavainen on juuri laukaisemassa edelleen ränniin. Delegaation näkemyksen mukaan Sailion kyynärpään osumisessa vastustajan päähän ei ole tahallisuutta. Delegaation katsoo, että Sailio pelaa tilanteen huolimattomasti ja on vastuussa kyynärpäästään, joka osuu Laavaista päähän. Kyynärpää osuma aiheuttaa Laavaisen loukkaantumisen, joten Sailiolle tulee tuomita ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

– Delegaatio pitää Sailion huolimattomuudesta aiheutunutta vastustajan päähän kohdistuvaa kyynärpääiskua, jonka seurauksena vastustaja loukkaantuu, kolmen ottelun arvoisena tekona. Sailiolla ei ole kuluvalta tai kolmelta edelliseltä kaudelta kurinpitohistoriaa, kurinpitopäätöksessä kerrotaan.

Sailio huilaa Kärppien tämän viikon ottelut JYPiä, Pelicansia ja Sportia vastaan.

Video taklauksesta näkyy täältä.