Kahden edelliskevään Liiga-mestari Tappara on aivan hurjassa iskussa. Kolmen kotimaassa pelaamansa ja voittamansa harjoitusottelun lisäksi kirvesrinnat lähes kävelivät jatkooon Mestarien liigan alkulohkostaan.

Tapparan vastus CHL:n A-lohkossa ei ollut aivan mantereen ehdotonta huippua, mutta silti jälki oli vaikuttavaa. Reilu viikko sitten Tappara haki vierasvoitot maalein 6–1 Itävallan Red Bull Salzburgista ja osumin 7–1 Saksan Grizzlys Wolfsburgista. Päättyneenä viikonloppuna Tappara kukisti kummankin keskieurooppalaisseuran Hakametsässä maalein 4–2.

– Ihan hyvin pelattiin ja vastustajakin oli parantanut siitä viimekertaisesta. Se pelaa tuollaista pystysuunnan lätkää, mikä on puolustuksellisesti iso haaste, mutta hyvin suoriuduttiin, Tapparan keskushyökkääjä Juhani Jasu sanoi eilisen Wolfsburg-ottelun jälkeen seuran nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Jatkopaikka oli ensimmäinen tavoite, ja se täyttyi nyt. Ei muuta kuin lisää kaasua nyt vaan. Ei saa olla liian tyytyväinen tähän, Jasu huomautti.

Tappara voitti neljä Mestarien liigan alkulohkon otteluaan maalierolla 21–6. Kaikkien seitsemän alkukauden ottelun maaliero on huima 36–11.

– Meillä on tottakai hyvät pelaajat. Ollaan myös löydetty hyvä aktiivinen pelitapa, joka tukee meidän vahvuuksiamme aika hyvin. Päästään koko ajan paineistamaan ja hyökkäämään, ja samaten puolustetaan aktiivisesti. Hyvä paketti ollaan löydetty, kun otetaan huomioon, että ollaan vielä näin aikaisessa vaiheessa kautta, Jasu mietti Tapparan nettisivuilla.