NHL:ssä eri seurojen harjoitusleirit lähtevät liikkeelle aivan piakkoin ja useat suomalaispelaajat taistelevat viimeisistä rosteripaikoista.

The Athleticin toimittaja Corey Pronman nosti esille pelaajia jokaisesta 31 NHL-seurasta, joita hän aikoo seurata tarkkaan harjoitusleirien aikana.

Nimetyt pelaajat ovat aivan rajalla sen suhteen, yltävätkö he taalajäiden puolelle vai laitetaanko heidät vielä muualle.

Pronmanin listalle mahtui kaksi suomalaista.

Calgary Flamesin Juuso Välimäki ja Vancouver Canucksin Olli Juolevi.

– Välimäki on yhä teini-ikäinen, mutta harjoitusleirillä hän yrittää antaa samanlaisia näyttöjä, mitä häneltä on jo nähty kesän aikana. Kolmessa eri alle 20-vuotiaiden turnauksessa Välimäki oli aivan parhaita pelaajia. Hän on erittäin fiksu kahden suunnan puolustaja ja hän on saanut entistä enemmän itseluottamusta. Nyt hän uskaltaa kuskata kiekkoa ylös kovemmissakin ympyröissä.

– Olen hieman skeptinen sen suhteen, että onko hän vielä valmis NHL:ään, mutta en olisi yllättynyt, mikäli Flames haluaa katsella pitkään kyseistä korttia, Pronman pohti Välimäen tilannetta.

Juolevin kohdalla ollaan väläytelty jopa sitä, että hän tulisi ensi kaudeksi Eurooppaan ja TPS:n riveihin.

– Viime kausi ei ollut häneltä paras mahdollinen. Vaikka hän ei ollut mitenkään kovin huono, niin hän ei pystynyt ottamaan sellaisia kehitysaskeleita, mitä normaalisti tuonikäisiltä pelaajilta nähdään. Hänellä on kuitenkin tarpeeksi taitoa. Hän on hyvä luistelija, hyvä pelinlukija ja hän voi olla isosti esillä, kun hän on aidosti pelissään kiinni. En oleta sitä, että hänestä olisi tullut aivan toisenlainen pelaaja muutaman kuukauden sisällä, mutta odotan näkeväni kehitysaskeleita hänen pelissään. Siitä esimerkkejä voi saada sitä kautta, että hän on vakuuttavampi, hän tekee vähemmän virheitä ja että hän osallistuu entistä enemmän hyökkäyspeliin, Pronman sanoi Juolevista.

Molemmat suomalaispuolustajat taistelevat aivan viimeisistä paikoista Flamesin ja Canucksin puolustuksissa.