St. Louis Bluesissa viime kaudella pelannut hyökkääjä Jori Lehterä koki kesällä suuren muutoksen, kun hänet kaupattiin Philadelphia Flyersin riveihin.

29-vuotiaan Lehterän viime kausi meni pahasti penkin alle, eikä 4,7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa tienaava suomalainen tehnyt kuin 22 tehopistettä (7+15) viime sesongilla.

Nyt Lehterää odottaa kuitenkin ”uusi alku” nuoressa Flyers-ryhmässä.

– Minun täytyy todistaa itselleni, että olen parempi pelaaja. Kaikista tärkeintä on näyttää itsellesi, että voit olla paljon parempi. Kun et pelaa niin hyvin kuin haluaisit tai kun pelaat huonommin kuin luulet, on aina kivaa saada muutama askel parannusta peliin, Lehterä kertoo NHL.comin haastattelussa.

– Olen innoissani, koska tavallaan halusin saada uuden alun. Flyersin ihmiset ja valmentajat eivät tunne vielä minua, joten voin aloittaa tasolla, millä voin näyttää osaamiseni uudestaan. Se on jännittävää. Se saa minut tuntemaan oloni nuoremmaksi ja vielä innokkaammaksi, kokenut suomalaispeluri jatkaa.

Lehterän viime kausi meni pahasti penkin alle, eikä pienet loukkaantumiset ainakaan auttaneet asiaa.

– Jossain välissä viime kaudella minusta tuntui, että olin aivan puhki. Silloin oli vaikeaa pitää tasoa yllä. Minulla oli hieman enemmän ylä- ja alamäkiä kuin normaalisti, Lehterä sanoo.

Lehterä on tehnyt muutoksia harjoitteluun saman ongelman estämiseksi ensi kaudella.

– Päätin viime kauden lopulla, mitä aion harjoitella eri tavalla. Olen käynyt nyt läpi sitä uutta harjoitteluohjelmaa. Siinä on jonkin verran uusia asoita ja uskon, että olen nyt hyvässä kunnossa ja oloni on itsevarma.

Bluesin GM Doug Armstrong uskoo, että Lehterän peli tulee paranemaan ensi kaudella uudessa joukkueessa.

– Minulla on luottoa Joriin, ja sanoin sen Flyersin GM Ron Hextalille. Kerroin hänelle, että Jori on todella ylpeä pelaaja, eikä hän ollut tyytyväinen viime kauteensa. Uskon, että hän tulee takaisin ja on jälleen loistava pelaaja. Toivon myös, että hän on hyvä pelaaja Flyersille, Armstrong hehkuttaa.