KalPaan täksi kaudeksi SHL:stä Frölunda Indiansin joukkueesta siirtyneen suomalaishyökkääjän Joni Ikosen Liiga-kausi ei ole lähtenyt odotetulla tavalla liikkeelle.

18-vuotias Ikonen ei ole onnistunut tekemään vielä yhtään tehopistettä neljässä ottelussa, eikä ykkösketjussa pelaavan nuorukaisen peli ole muutenkaan vakuuttanut.

– Ikonen on aloittanut KalPan (paperilla) ykköskentässä, mutta hän on ollut vaikeuksissa joissain asioissa, mikä oli myös odotettavaa. Hän on nuori tulokas, joka on hävinnyt kaksinkamppailuja. Hänellä on ollut myös vaikeuksia aloitusympyrässä, eikä hänen peliminuutit vastaa niitä, mitä ykköskentän pelaajalta odotetaan, SB Nation -lehden toimittaja Patrick Bexell analysoi Montreal Canadiensin viime kesän toiselle kierroksella (58.) varattua Ikosta.

Viime kaudella 10 pelaamassaan SHL-ottelussa ilman tehopisteitä jääneen Ikosen odotukset alkaneeseen Liiga-kauteen ovat olleet korkealla alusta lähtien, vaikka hänellä ei ole takanaan edes täyttä kautta miesten sarjassa.

– Ei ole realistista odottaa hänen vain saapuvan miesten sarjaan ja pelata heti korkealla tasolla. On kiinnostavaa nähdä kuitenkin, miten hän nousee esiin kauden edetessä, Bexell jatkaa.