Pittsburgh Penguinsin tähtipelaaja Sidney Crosby saa jatkuvasti osakseen toinen toistaan suurempia ylisanoja, jotka harvoin sisältävät tippaakaan liioittelua.

Mm. kolme Stanley Cupia ja kaksi olympiakultaa voittanut Crosby on pokannut NHL-urallaan kaksi Art Ross Trophya, kaksi Hart Memorial Trophya, kaksi Conn Smythe Trophya, ja NHL:n All-Stars -otteluun hänet on valittu kuudesti. Nämä faktat kertovat kaikille, miten hyvästä pelaajasta on kyse.

Penguinsin apuvalmentajana kolme kautta toiminut Rick Tocchet ei ole ihan eilisen teeren poikia jääkiekkoilijana hänkään. 1144 NHL-ottelua pelannut ex-hyökkääjä ylistää Crosbyn omistautumista jääkiekolle.

– Hän saattoi lähettää tekstiviestin kymmenen jälkeen illalla kysyäkseen, olenko valveilla. Ja minä tein samaa hänelle. Hän ajattelee jääkiekkoa koko ajan. Juuri siksi rakastan häntä, Tocchet sanoi kanadalaisen sportsnet-sivuston referoimassa Sports Illustratedin haastattelussa.

– Hän saattoi kysyä: ”Hei, näitkö tämän ja tämän jutun siinä ja siinä pelissä tänään?” Tai ”näitkö, miten se ja se joukkue hoiti aloituksen ylivoimalla, mitäs pidit siitä?”, Tocchet kuvailee.

Tocchet kertoo, että usein hän ei ollut edes nähnyt kyseistä peliä tai tilannetta, mutta katsoi sen, jotta pystyi seuraavana aamuna käymään tilannetta läpi Crosbyn kanssa.

– Hän piti minut varpaillani. Minulla oli parempi olla hänelle hyviä vastauksia tai analyysejä. Crosby teki minusta paremman valmentajan. Nämä lukuisat puhelut ja tekstiviestit auttoivat minua kehittymään valmentajana, ei epäilystäkään, Tocchet sanoo.