Vancouverissa Canucksin ruotsalaistähtikaksikon Henrik Sedinin ja Daniel Sedinin asema on noussut isoksi keskustelun aiheeksi.

Veljeksillä on käynnistymässä sopimuksen viimeinen vuosi, sillä heidän nelivuotiset diilinsä päättyvät tulevan kauden jälkeen.

Sedinien kohdalla on kysytty, jatkuuko heidän uransa vielä ensi kauden jälkeen Canucksissa, vai siirtyvätkö he muualle?

Yksi kysymys on ollut myös se, voisiko Canucks liikuttaa heitä jo tulevan kauden aikana?

– Emme aio tehdä sitä, elleivät he tule luokseni ja sano, että ”haluamme siirtyä muualle”, Canucksin GM Jim Benning sanoi Sportsnet 650 -radio-ohjelmassa.

– Kun juttelemme heidän kanssaan, niin niissä keskusteluissa ei puhuta siitä, että ”voisitteko luopua siirtokieltopykälästänne?” Emme aio lähestyä heitä ja kysyä, että voimmeko liikuttaa heitä muualle, Benning vannoi.

Sedinit pitävät hallussaan lukuisia seuraennätyksiä Canucksissa. Kaksikosta Henrik on ykkösenä pisteissä, syötöissä ja pelatuissa peleissä. Daniel taas on ykkösenä maaleissa ja kakkosena syötöissä, pisteissä sekä pelimäärissä.

– He ovat edustaneet Canucksia koko elämänsä ajan ja he rakastavat seuraa. He ovat innoissaan meidän nuorista pelaajistamme ja haluavat nähdä sen, kun otamme askeleita eteenpäin heidän kanssaan, Benning sanoi.

Kaksikon kanssa ei ole keskusteltu vielä jatkosopimuksista.

– He haluavat nähdä, miten tämä kausi menee ja millaisia suorituksia joukkueelta nähdään. Kauden aikana käymme sitten keskusteluja tulevaisuudesta, Benning kertoi.