NHL:ssä Carolina Hurricanes on jäänyt viime vuosien aikana toistuvasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Seura on rakentanut uutta runkoa.Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Noah Hanifin ja lukuisat muut nuoret ovat lunastaneet isompaa roolia.

Hurricanesilta on kuitenkin puuttunut yksi tärkeä lenkki.

Kapteeni.

– Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters sanoi tiistaina, että he aikovat nimetä kapteenin. Taustalla on kaksi syytä: 1) nyt on oikea aika nimetä sellainen ja 2) hän on kyllästynyt kyselyihin siitä, miksei heillä ole kapteenia, News & Observerin toimittaja Chip Alexander kertoi.

Viime kaudella Hurricanes käytti neljää eri varakapteenia (Jordan Staal, Jeff Skinner, Victor Rask ja Justin Faulk).

– Joku kantaa ”C”-merkkiä, se on varma. Meillä on hyvin johtajuutta ja hyviä vaihtoehtoja. He kaikki ovat näyttäneet johtajuutta, oli heillä sitten joku merkki rinnassa tai ei, Peters viittasi viime vuoden varakapteeneihin.

Näiden lisäksi vaihtoehtojen joukkoon kuuluvat Justin Williams, joka palasi kesällä takaisin Hurricanesiin, sekä Jaccob Slavin, joka on nostanut hurjasti tasoaan viime vuosien aikana.

Tämän lisäksi esimerkiksi suomalaishyökkääjä Aho on hyvin vahva vaihtoehto kapteenistoon tulevien vuosien aikana.

– Kapteenin valinta tullaan tekemään ryhmän sisäisenä päätöksenä. Mielestäni on tärkeää, että kokoamme kasaan kaikkien mielipiteet. Sen lisäksi, että keräämme kaikilta näkökannan, niin haluan kysyä myös kysymyksen: ”miksi?” Anna syy, anna toinen. Kerro miten kyseinen kaveri on näyttänyt johtajuutta meidän riveissämme, Peters avasi prosessia.