Voiton ja häviön välinen kuilu voi olla jo pimeänä syksynäkin valtavan suuri, vaikka esimerkiksi pudotuspeleistä on vielä turha puhua. Kaksi kotitappiota kärkeen, ja kierre kohti vaikeita aikoja on käsillä.

Pelicansin alku KooKoota vastaan tiistaina Lahdessa oli karmea. Ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat vieraiden hyväksi 0-3-lukemat. Etenkin kolmas osuma oli helppo, eikä sen syntymistä estänyt lopulta vaihtoon otetun Joona Voutilaisen lisäksi edes valmentajan haasto.

– Minun mielestä pelattiin huolimattomasti, ei oltu hereillä. Tyhmiä virheitä ja kiekonmenetyksiä, Pelicansin sankariksi lopulta noussut Iikka Kangasniemi tuumi SuomiKiekkolle.

Ensimmäisen erän pupeltaminen leimasi Pelicansin peliä jo viime kaudella. Otteluiden sisällä tapahtui uskomattomia sukeltamisia, eikä lahtelaiset tuntuneet pääsevän niistä millään yli.

Pitkät paineet hyökkäyspäässä ja kiekonhallinta eivät riittäneet. Nyt joukkue kuitenkin käänsi tappioaseman 4-3-jatkoaikavoitoksi mainittujen aseiden turvin.

– Itse näin, että pelattiin omaa peliä omilla vahvuuksilla. Niihin asioihin keskityttiin vähän enemmän, mitä piti parantaa. Kyllä se tulee, niin kuin tänään, Lahden illassa 1+1-pisteet iskenyt väkkärämäinen hyökkääjä sanoi.

Nyt joukkue vältti toisen peräkkäisen kotitappion. Voisi kuvitella, että kolmen maalin takaa nousu rinnalle ja voittoon nostaa itseluottamusta.

– Totta kai toi hyvää henkeä. Nähtiin, että pystyttiin tekemään tuolla tavalla, Kangasniemi iloitsi.