Monesti eri jääkiekkoilijat puhuvat kauden alla joukkueen tavoitteista ja siitä, miten kehitysaskeleita pitää ottaa yhtenä rintamana.

Henkilökohtaisista tavoitteista ei niin hirveästi jauheta.

Winnipeg Jetsin tähtisentteri Mark Scheifele toi kuitenkin esille päämäärätietoisia kaavailuja, nimenomaan henkilökohtaisella tasolla.

Jo viime kaudella Scheifele takoi mukavia tehoja, kun 79 ottelussa Scheifele paukutti 82 (32+50) pistettä.

– En halua olla vain seitsemäs pistepörssissä. Haluan olla kärjessä, Scheifele ilmoitti TSN:n toimittajan Frank Serevallin mukaan.

Tämä tietää hyvää myös Patrik Laineen kannalta, sillä ilman yllätyksiä kaksikko tullaan näkemään tulevalla kaudella samassa ketjussa, vähintään ylivoimalla.

Scheifele, Laine ja Nikolaj Ehlers muodostivat viime kaudella erittäin kutkuttavan ketjun.

Keskushyökkääjän paikalla viilettävä Scheifele on itsekin vielä nuori kaveri, 24-vuotias. Kehittymisessä Scheifele ottaa esille mielellään NHL-supertähden Sidney Crosbyn.

– Hän ei saa pelissä kolmea mahdollisuutta. Hän luo 15 paikkaa, minkä myötä häneltä voi odottaa huikeita otteita illasta toiseen.

– Ylipäätänsä kun Crosbystä puhutaan, niin keskustelu kääntyy siihen, miten hän tekee kaiken hyvin. Hyvä aloituksissa, hyvä omassa päässä, Scheifele sanoo suoranaisesta esikuvastaan.