Vancouver Canucksin kesän 2016 ensimmäisen kierroksen viidennellä vuorolla valitun suomalaispuolustajan Olli Juolevin pelit NHL:n kehitysleirillä eivät menneet mairittelevalla tavalla.

19-vuotias Juolevi sai paljon kritiikkiä otteistaan Canucksin nuorten lupausten harjoitusotteluissa, ja nyt nuoren suomalaisen pääsemisestä NHL-rosteriin on noussut paljon kysymyksiä ilmoille.

Sportsnetin toimittaja Corey Hirsch lukeutuu yhdeksi epäilijäksi Juolevin mahdollisuuksista päästä Canucksin kokoonpanoon.

– En usko, että hän on valmis NHL:ään vielä. Hän on vielä nuori. Puolustajat ovat aika samanlaisia kuin maalivahdit, molemmat kehittyvät hieman hitaammin, Hirsch kertoo Sportsnetin radiolähetyksessä.

NHL:ssä 108 ottelua kiekkourallaan pelannut Hirsch haluasi antaa Juolevin kehittyä vielä lisää ennen ”taalaliigaan” tulemista.

– En haluaisi sanoa, että hän ei pääse joukkueeseen, mutta tällä pienellä ottelumäärällä, mitä olen nähnyt häneltä tällä kaudella, ottaisin tältä pojalta paineita pois ja antaisin hänen kehittyä lisää, toimittaja uskoo.

Juolevia on yhdistetty tiiviisti Liiga-seura TPS:ään, jonka toimitusjohtaja Mika Eskola kommentoi haluavansa nuoren lahjakkuuden riveihinsä, jos hänelle ei irtoa paikkaa NHL:stä.

Juolevin agentti tyrmäsi kuitenkin saman tien huhut Eurooppaan siirtymisestä.