Kesän kohutreidissä kohteena ollut Jonathan Drouin kääntää elämässään uuden sivun. Tampa Bay Lightningista Monteal Canadiensiin saapunut hyökkääjä on ilmeisen haltioissaan kaupungin menosta.

– Ei ole väliä, mikä päivä vuodesta on. Oli joulu tai kesä, siellä puhutaan Habsista. Minulla on valtava tilaisuus pelata siellä, laitahyökkääjä hehkutti TSN:lle.

Sivuston jutun mukaan Drouin oli sanonut, että hän on onnellinen päästessään siirtymään pois kaikesta, mitä tapahtui Tampassa. Hän on iloinen ”voidessaan aloittaa jotakin uutta”.

Drouinin viime kausi oli pisteiden valossa hyvä, sillä 73 ottelussa mies keräsi tehot 21+32. Plusmiinus-tilasto oli kuitenkin karmea -13 – eli koko joukkueen huonoin.

Nyt uusi alku uudessa ympäristössä on päässyt hiljalleen vauhtiin. Aikoinaan QMJHL:ssä Halifax Mooseheadsisissa Drouinin kanssa pelannut Nathan MacKinnon muistelee Montreal-hyökkääjän uran aiempia vaiheita.

Erikoinen, ja toisaalta timanttisesta kiekkoilijasta kertova vahvuus nousee esiin.

– Memorial Cupin finaalissa hän teki viisi syöttöpistettä. Kun paine nousi, hän heräsi. Hän ei halunnut pelata huonoja joukkueita vastaan, hän halusi pelata hyviä joukkueita vastaan. Silloin hän pelasi parhaiten, Drouinin maanmies muisteli.

Alkava kausi on Drouinille neljäs taalajäillä. Ennen Montrealia hän edusti jokaisella kaudella Tampaa.