Viime kaudella huippulupaava suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi joutui hakemaan vauhtia AHL:n puolelta.

Puljujärvi sai hyvin epätasaisesti vastuuta Edmonton Oilersin NHL-miehistössä ja lopulta vuoden alkuvaiheilla hänet passitettiin farmiin.

– Olen varma siitä, että hän oppi paljon viime vuodesta, Oilersin tähtihyökkääjiin kuuluva Milan Lucic sanoi seuran verkkosivuilla Puljujärvestä.

– Nuorena pelaajana ei voi olla iloinen siitä, että aloittaa NHL:ssä ja kausi päättyy AHL:ssä. Kyse on kuitenkin vain kehittymisestä.

Lucic yritti peilata tilannetta oman NHL-uransa alkuvaiheille.

– Muistan sen, kun tulin NHL:ään 19-vuotiaana. Minua ei voitu lähettää farmiin, koska olin pelannut Kanadan juniorisarjoissa. Muistan sen, että ensimmäisten 40-45 pelin aikana sain pelata vain viittä ja puolta minuuttia per peli, ennen kuin muutamat hyökkääjät loukkaantuivat edestäni. Sitten sain mahdollisuuteni.

– Pystyin nousemaan esille ja näyttämään sen, että pystyn pelaamaan tässä sarjassa 19-vuotiaana. Nyt hän (Puljujärvi) on paremmin jyvällä siitä, millaista peliä täällä Pohjois-Amerikassa pelataan, niin uskon, että hän on paljon paremmin sinut tilanteen kanssa ja hän tietää sen, mitä NHL-peleiltä voi odottaa, Lucic mietti.

Lucic jakoi myös luottoa Puljujärvelle.

– Uskon siihen, että hän pystyy pelaamaan raskaan 82 ottelun runkosarjan lävitse.