Chicago Blackhawksin organisaatiossa Ville Pokka yrittää yhä lunastaa NHL-paikkaa.

Pokka on pelannut jo useamman vuoden ajan AHL:n puolella. 23-vuotias puolustaja ei ole tehnyt vielä edes NHL-debyyttiään.

The Athleticin jutussa toimittaja Scott Powers toi esille näkyviä muutoksia Pokassa.

– Hänellä kesä 2016 meni pahasti pihalle polvivamman takia. Sen sijaan, että Pokka olisi tiputtanut rasvaprosenttiaan, hankkinut lisää lihasta ja olisi yrittänyt parantaa luisteluaan, kesä meni pääosin toipuessa ja kuntoutuessa. Sitä seurasi turhauttava ja pettymykseksi jäänyt kausi, jonka aika hän ei saanut kutsua ylös.

– Nyt Pokka sai treenata terveenä. Hän vietti kesän Suomessa, harjoitellen tiukasti hänen henkilökohtaisen valmentajan Samppa Jaakolan kanssa.

Jaakola toimii myös liigaseura Kärppien kuntovalmentajana.

Powers antoikin tekstissään varsin roisia tekstiä.

– Hän ei ole enää pullukka, Powers kuvailee.

Pokka allekirjoittaa fyysiset muutokset.

– Tämä oli hyvä kesä minulle. Oli hienoa, että sain pysyä terveenä ja sain tehdä töitä joka päivä. Sain hieman lisää lihasta ja samalla menetin myös hieman kehon rasvaa, joten näytän nyt enemmän urheilijalta, Pokka myöntää.

– Sitä katsoi muita kavereita, jotka olivat tiukassa iskussa ja itse en ollut, minkä myötä annoin heille hieman tasoitusta. Nyt olen kuitenkin hyvässä iskussa ja se näkyy itseluottamuksessa.

Pokka on tehnyt jo pitkään töitä luistelunsa kanssa, mitä on pidetty hänen isona heikkoutena. Pokka on tehnyt yhteistyötä Blackhawksin luisteluvalmentajan Kevin Delaneyn kanssa.

– Uskoisin, että olen nyt parempi luistelija. Pystyn pelaamaan isoja minuutteja niin, että pystyn myös liikkumaan koko ajan entistä paremmin. Uskon, että minun pitää edelleen tehdä töitä sähäkkyyden kanssa, suomalaispuolustaja analysoi.