Kiekkosivusto Eliteprospects julkaisi mielenkiintoisen tilaston, jossa on laskettu mistä Suomen kaupungeista on varattu eniten ”omia kasvatteja” NHL:ään.

Kiekkoilijan täytyi olla syntynyt kyseisessä kaupungissa, jotta hänet luokiteltiin heidän tilastoon.

Esimerkiksi Edmonton Oilersin superlupaus Jesse Puljujärvi on syntynyt Älvkarlebyssä Ruotsissa, joten häntä ei voida luokitella minkään Suomen kaupungin tilastoon, vaikka hän on asunut suurimman osan elämästään Suomessa.

Listauksen kärkipaikkaa piti odotetusti Suomen väkiluvultaan suurin kaupunki Helsinki, josta NHL:ään on varattu peräti 64 pelaajaa historian saatossa.

Tunnetuimpia helsinkiläisiä ovat muun muassa Teemu Selänne, Jari Kurri, Esa Tikkanen, sekä uudempaa sukupolvea edustavat Teuvo Teräväinen ja Olli Juolevi.

Listan toisella sijalla oleva Tampere on saanut 43 NHL-varausta, joista tunnetuimpien joukossa ovat nuoret NHL-tähdet Patrik Laine ja Aleksander Barkov.

Tampereen takaa tulee tasaiseen tahtiin Turku 32 varauksella ja Espoo 29 varauksella.

Seitsemännellä sijalla ollut (16 NHL-varausta) Vantaa oli listan ainut kaupunki, millä ei ole koskaan ollut SM-Liigassa joukkuetta.

Ruotsissa kärkipaikkaa piti ylivoimaiseen tyyliin Tukholma 104 NHL:ään varatulla kiekkoilijalla. Tukholman takaa tulivat Gävle 23 varauksella ja Göteborg 22 varauksella.

Jos alla oleva Twitter-linkki ei toimi, voit katsoa listauksen klikkaamalla tästä.

Elite Prospects

@eliteprospects
Nerdy Stats: #NHL drafted players from Sweden and Finland based on place of birth #swehockey #finhockey