SaiPa avaa tänään kautensa KooKoon kanssa Kaakkois-Suomen paikallisessa. Viime talvena pahasti flopannut lappeenrantalaislauma lähtee kohti uutta tuoreen päävalmentajan, ja pelaajana vuonna 1995 maailmanmestaruuden voittaneen Tero Lehterän johdolla.

Mitä uuden päävalmentajan kesään on kuulunut?

– Pyritty auttamaan yksilöitä eteenpäin. Pelaajat tekevät itse pelaajan. On pyritty tuomaan työkaluja ajatusmalliin, millä siihen pääsee sekä tietysti henkisiä ja fyysisiä asioita. Tällä mallilla on menty toistaiseksi, Lehterä kertoi Liigan avaustapahtumassa Helsingissä tiistaina.

Lappeenrantalaisjoukkueen maalinteko tökki viime kaudella pahasti. Ainakin Lehterän kommenttien mukaan tähän on tulossa muutosta.

– Jos vastustajalla on kiekko, otetaan se äkkiä pois ja pistetään vastustajan nyyttiiin, Lehterä sanoi.

– Uskon, että fanitkin olisivat kauhean tyytyväisiä siihen.

Uusi päävalmentajan aika toi uuden tuulahdukseen Kaakkois-Suomeen. SaiPa ja Lehterä ovat jo nähneet maailmaa yhdessä, vaikka kausi alkaakin vasta illalla.

– Tosi paljon hyviä uusia juttuja. Kaikki on mennyt aikalailla uusiksi kesäharjoittelusta lähtien. Yhteisiä kokemuksia saatu, varmasti meidän peli tulee kehittymään. Kuten muidenkin, kippari ja SaiPa-legenda Ville Koho sanaili.