Pelicans kaatuu suvereenin esityksen jälkeen puolivälierissä, semifinaaleissa jalkoihin jää Keski-Suomen paikallisessa JYP ja finaaleissakin Tappara on tiukoilla, vaikka kirvesrinnat mestaruuteen painavatkin.

KalPan viime kevät Liigassa oli joukkueen kannalta yksi ikimuistoisimpia. Hopea tuli tasaisen varman runkosarjan ja upeiden pudotuspelivenymisten ansiosta.

Joukkueen päävalmentajaksi hypännyt Sami Kapanen ei peräsimeen täysin tuntemattomasta tule. Ennen edustusjoukkueen käskyttäjän pestiä vuoden 1995 maailmanmestari valmensi esimerkiksi kuopiolaisten A-nuoret pari vuotta sitten SM-pronsseille.

– Marginaalit ovat niin pienet. Se on varmaan se asia, pienet asiat tekevät ison eron, Kapanen kertoi tiistaina Liigan avaustilaisuudessa kysyttäessä, mitä viime kevät opetti.

– Henkilökohtaisesti hyvässä tiimissä olin osana. Opin paljon, pääsin konkreettisesti käsiksi painehetkeen.

Hallitsevan hopeamitalistin leirissä on tapahtunut suuriakin muutoksia. Pelaajia on jonkin verran lähtenyt ja toisaalta tullut sisään, Kapanen puolestaan ottaa ohjat käsiinä apuvalmentajanaan Leijonien paidassa mainetta niittänyt Marko Tuomainen.

– Valmennustiimi ja kymmenen pelaajaa, eikös se ole kohtuu radikaali muutos organisaatiolle.

Päävalmentajan roolin myötä jääkiekko on yhä enemmän Kapasen elämässä.

– Tietysti itselle ihan erilainen rooli, viime vuonna oli pikkasen rennompaa olla apuvalmentajana. Huomaa, että kiekko pyörii päävalmentaja aika paljon enemmän ajatuksissa myös kotona, kuopiolaisten tuore käskyttäjä summasi.