Tällä viikolla legendaarinen kanadalaishyökkääjä Shane Doan toi julki lopettamispäätöksensä.

Doan edusti koko uransa ajan yhtä organisaatiota, Arizona Coyotesia. Kesän alkuvaiheilla Coyotes kuitenkin ilmoitti, ettei se tarjoa enää jatkoa Doanille. Tämän jälkeen Doan kävi läpi eri vaihtoehtoja, mutta lopulta hän päätti pistää hokkarit naulaan.

Lopettamispäätöksiä saattaa tulla piakkoin lisää, sillä myös toinen kanadalaiskonkari on epäselvän tilanteen keskellä.

Viime kauden siirtorajalla Colorado Avalanchesta Los Angeles Kingsiin vaihtanut Jarome Iginla on yhä vapailla markkinoilla.

– Alan uskoa nyt siihen, ettei hän tee välttämättä sopimusta minnekään. Alamme olla jo hyvin myöhäisessä vaiheessa markkinoilla ja hän on kokenut kaveri, jolla on lapsia. Hän välittää heistä ja lapset ovat kulkeneet isän mukana paikasta toiseen. Alkaa olla jo sen aika, että he saavat pysyä paikoillaan, Sportsnetin toimittaja Mark Spector mietti.

Iginlan kohdalla ei ole liikkunut hirveästi siirtohuhuja kesän aikana. Häntä on enemmänkin viety jopa Eurooppaan pelaamaan, sillä silmällä, että hän voisi osallistua ensi vuoden puolella ohjelmassa oleviin talviolympialaisiin.

– Jos hän saisi jostain esimerkiksi yhden vuoden diilin, niin hän todennäköisesti olisi jo lunastanut sellaisen, Spector näkee.

– Jos mitään ei synny, niin mielestäni hän voi laittaa hyvin ylpeästi hokkarit naulaan, Spector summaa aiheen.

Iginla on ehtinyt pelata NHL:ssä jo 21 vuoden ajan. 40-vuotias kanadalaistykki on vienyt NHL:n maalipörssin nimiinsä kahteen eri otteeseen. Kaudella 2001-02 Iginla oli myös NHL:n pistepörssin ykkönen.