SM-liigassa aikanaan varsin puhuttaneen mutkan tehnyt Kyle Turris on tällä hetkellä jatkosopimusneuvotteluiden äärellä NHL:ssä.

Turrisin nykyinen sopimus Ottawa Senatorsin kanssa päättyy tulevan kauden jälkeen.

– Ei ole mitään kysymystä sen suhteen, etteikö Senators haluaisi tehdä jatkoa hänen kanssaan. Sama juttu on Turrisin kohdalla. Voisin uskoa, että hän haluaa jatkaa Senatorsissa. Tässä voi olla kuitenkin sellainen tilanne edessä, että jatko on helpommin sanottu kuin tehty, TSN:n toimittaja Bob McKenzie sanoi.

– Osapuolet ovat käyneet jo ensimmäisiä keskusteluja. Turris hakee todennäköisesti mahdollisimman isoa lappua, 7-8 vuoden mittaista sopimusta. Jännä nähdä, haluaako Senators sitoutua häneen niin pitkäksi aikaa, McKenzie jatkoi.

Turris on kuulunut Senatorsin tärkeimpien pelaajien joukkoon viime vuosien aikana. Aikanaan SM-liigassa pyörähtäessään Turris nousi otsikoihin, kun hän kritisoi voimakkaasti liigaseurojen ruokailutapoja. Turris muun muassa ihmetteli ABC-liikekomplekseissa syömistä pelireissujen yhteydessä.

NHL:ssä McKenzien mukaan Turrisiin liittyy iso kysymys.

– Jos he havaitsevat jossain vaiheessa, ettei diiliä välttämättä saada aikaiseksi, päästetäänkö Turris valumaan vapaaksi agentiksi? Hän on kuitenkin tärkeä pelaaja seuralle. Hän on ihan kärkisenttereitä Derrick Brassardin kanssa.

– Senators meni pitkälle jo viime kaudella, ja he haluavat toistaa saman myös nyt. Turris on ollut kaiken keskellä varsin tärkeä hahmo, McKenzie muistuttaa.

Turris solmi syksyllä 2012 viiden vuoden mittaisen diilin, jonka yhteisarvo oli 17,5 miljoonaa dollaria. 3,5 miljoonan dollari palkkakeskiarvolla hän on ollut varsin halpa pelaaja Senatorsille.

Viime kaudella 78 runkosarjaottelussa Turris nakutti tehot 27+28=55.