OULU. Lauantain Kärpät-Sport -ottelussa nähty Markus Kankaanperän taklaus tuotti ikäviä seurauksia.

Kärppien avainhyökkääjä ja Liigan viihdyttävimpiin pelaajiin kuuluva Ville Leskinen joutuu sivuun.

– Hän ei ole pelikunnossa huomenna. Se on fakta, oululaisseuran päävalmentaja Mikko Manner sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Mannerin aikamäärite viittasi tiistain KalPa-Kärpät -otteluun.

Maanantaina Leskinen ei ollut mukana Kärppien jääharjoituksissa. Paluun ajankohta on tällä hetkellä täysin avoinna.

Lauantaina Sportin kapteeni Kankaanperä kohdisti taklauksensa suoraan Leskisen päähän. Ruma temppu tuotti ulosajon Liigan kaikkien aikojen jäähykuninkaalle.

– Hän (Leskinen) pelasi vielä hetken aikaa, kunnes hän sanoi, ettei tunnu hyvältä. Jäi sitten pois, Manner taustoitti.

Aivotärähdyksen tunnusmerkit täyttyivät täysin Leskisen kohdalla. NHL:ssä aivotärähdystarkkailijat olisivat liputtaneet Leskisen pois pelistä, mutta Liigassa kyseistä systeemiä ei ole.

Leskinen ehti olla mukana vielä muun muassa Shaun Heshkan 7-0-osumassa.

Itse taklaus näytti hyvin typerältä, sillä Kankaanperällä oli hyvin aikaa reagoida Leskisen peliasentoon. Nuori Kärppä-hyökkääjä oli tilanteessa hieman kyyryssä, mutta Kankaanperä päätti kohdistaa taklauksen pään alueelle.

– Noita on vaikea lähteä arvioimaan valmentajan asemassa. Jokainen meistä on kuitenkin aina omien pelaajien puolella. Totta kai harmitti Villen ja koko joukkueen puolesta, ettei hän pysty pelaamaan huomenna, Manner kuittasi.

Mannerin ei tarvitse sen enempää arvioida, sillä päätöksiä tekee nyt kurinpitoryhmä. Taklaus kun eteni päävideotuomarilta delegaation ratkaistavaksi.