Juha-Pekka Hytönen on todellinen JYP-ikoni. Kaksinkertainen Suomen mestari pelasi edustusjoukkueen paidassa ensimmäiset pelit jo kaudella 2000-01.

Nyt mies aloittaa paluunsa jälkeen toisen kauden Jyväskylässä. Hyökkääjän kommenteista huokuu se, että JYP on miehelle muutakin kuin pelkkä jääkiekkojoukkue.

– Iso osa minua ja minun uraa. Siellä on 7-vuotiaana aloitettu ja aika monta peliä pelattu. Paljon tullut hienoja kokemuksia, varmasti aina tulee olemaan iso osa minun juttua, Hytönen tunnelmoi tiistaina Liigan avaustilaisuudessa.

Hytösen ”juttu”, JYP on viime vuosina tottunut menestymään, sillä esimerkiksi 2010-luvulla joukkue on ottanut kullan ja kolme pronssia. Viime kaudeksi kotiin palannut hurrikaanipaitojen kapteeni tietää, mistä menestys kumpuaa.

– Ei siihen varmaan isompaa salaisuutta ole. Nyt on pitkään tehty hyvin töitä. Sitä työntekoa, mitä pärjääminen vaatii, on vaalittu, Hytönen järkeili.

Ensi kaudella JYP on ainakin ennakko-odotusten mukaan yksi menestyjäsuosikeista. Viime kauden pronssimitalistin leirissä tehdään töitä jälleen sata lasissa.

– Uusia jätkiä tulee ja uuteen kauteen uusi joukkue. Vaatimustaso on riittävän korkealla, Hytönen sanoi joukkueestaan, joka on jonkin verran kokenut muutoksia pelaajarintamalla.