Viime kauden loppupuoliskolla kovaa jälkeä JYPissä tehnyt Michel Miklik nousi erikoisen pyörityksen keskelle hämmentävän Facebook-päivityksen myötä.

Miklikin nimellä julkaistiin kirjoitus, jonka mukaan hän olisi tehnyt sopimuksen JYPin kanssa.

– Se saaga pyöri ihan omaa elämäänsä tuolla sosiaalisessa mediassa, JYPin urheilujohtaja Jukka Holtari sanoo SuomiKiekko-sivustolle, pyöritellen samalla päätään.

Holtarin mukaan osapuolet eivät ole olleet yhteydessä kevään jälkeen.

– Silloin neuvoteltiin, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään akuuttia. Keväällä ei päästy sopimukseen, eikä sen jälkeen ole tapahtunut yhtään mitään. Ei ole mitään neuvottelukosketusta päällä.

– Hän oli tärkeä pelaaja meille viime kaudella, mutta nyt eletään tätä elämää, Holtari summaa.

Päivityksen takana oli Miklikin faniyhteisö, josta päätettiin hämmentää soppaa.

JYPissä Miklik ehti pelata 11 runkosarjaottelua, joissa hän tekoi tehot 7+3=10. Slovakialaislaituri oli sivussa lähemmäs kahden kuukauden ajan, kun HIFK:n kolossipakin Joe Finleyn jyräsi hänen ylitse tammikuussa käydyssä kamppailussa.

Miklik palasi JYPin vahvauuteen pudotuspelien alla. Kevään taistoissa Miklik jatkoi hyvää virettään, iskettyään 15 otteluun tehot 6+3=9.

Tämän syksyn aikana Miklik on viilettänyt HC Bratislavan riveissä. Kyseinen seura pelaa Slovakian kakkostasolla.

Miklikiä on tarjottu muun muassa KalPalle, joka ei ole kuitenkaan tehnyt sopimusta 35-vuotiaan hyökkääjän kanssa.

Silmät ja korvat auki

Kevään jälkeen JYP on vahvistunut hurjalla tavalla. Seuran riveihin palasivat muun muassa Jarkko Immonen, Mikko Mäenpää ja Miika Lahti. Kolmikosta Lahti on ollut pahojen loukkaantumisongelmien keskellä, eikä hän pelaa tällä kaudella.

Uusista hankinnoista isoimmassa valokeilassa on ollut Juuso Puustinen, joka matkasi Jyväskylään HIFK:n riveistä. Puustinen on koko Liigan pistepörssin kolmantena.

JYPin riveissä on ollut monenlaisia onnistujia.

– En ihan kesäkuun alussa osannut sanoa, että Ossi Ikonen ja Jaakko Jokinen muodostavat noin vahvan kolmospakkiparin. Joukkue on löytänyt omat toimintatavat ja nyt seurataan sitä, miten syksy etenee, Holtari miettii.

Jyväskylässä voidaan olla tällä hetkellä varsin levollisia JYPin suhteen. Tämän Holtari allekirjoittaa.

– Joukkue on onnistunut voittamaan paljon pelejä ja kilpaurheilullisesti asiat ovat varsin hyvin.

Holtarin mukaan JYPillä on silmät ja korvat auki siirtomarkkinoiden osalta.

– Ihan normaalia toimintaa sen suhteen. Katsotaan, millaiseksi tuo joukkue muodostuu. Jääkö mahdollisia puutteita ja millaista onnea meillä on terveyspuolella. Sitä ei ihan aina tiedä, että mitä kuukauden päästä on tulossa.

– Peliä voi aina parantaa, mutta tuloksentekokyky on ollut hyvää tähän mennessä, Holtari summaa.

JYP on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena. Edellä on vain TPS, joka nousi kärkeen voitettuaan joukkueiden välisen kärkikohtaamisen lauantaina.

TPS:llä koossa on 19 pistettä, JYPillä 18.