JYPin suuret tähdet pysyivät pimennossa – kakkos- ja kolmosketju nöyryyttivät HIFK:ta

© Kuva: Juha Tamminen

Sitä iltaa oli Jyväskylässä odotettu pitkään ja hartaasti. Reilut kahdeksan vuotta sitten Jarkko Immonen lähti Jyväskylästä ja JYPistä suurena sankarina, tuoreen suomenmestarijoukkueen avainpelaajana. Tänään hän palasi mm. maailman- ja Venäjän mestarina.

Ei ihme, että Immosen paluuillasta odotettiin maestron johtaman JYPin nimekkään ykköskentän näytöstä.

Melkoinen show Hippoksella nähtiinkin – mutta pääosissa olivat aivan eri miehet kuin ennalta odotettiin.

JYPin kakkosketjun jättiläismäinen laitahyökkääjä Robert Rooba iski JYPin kaksi ensimmäistä maalia ja vaikutti tekevän kaukalossa ajoittain mitä halusi. Rooba valittiin ansiosta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kahdesta seuraavasta JYPin osumasta vastasi kolmosketjun keskushyökkääjä Antti Suomela (kuvassa). Tämän yhteispeli ”taskukokoisen” (170 cm) Jerry Turkulaisen ja Joonas Nättisen kanssa kulki siihen malliin, että Hippoksen yleisölle on helppo ennustaa alkaneelle kaudelle viihdyttäviä jääkiekkohetkiä.

JYP voitti HIFK:n lopulta maalein 4-2.

Ottelun jälkitunnelmia SuomiKiekko -sivustolla hetken kuluttua.

Harri Pirinen