Taistelu pelipaikoista käy Edmonton Oilersin harjoitusleirillä kuumana. Hieman ailahdellen pelannut Jesse Puljujärvi on hankalassa tilanteessa, kun seuran tämän vuoden ykköskierroksen varaus Kailer Yamamoto on noussut raketin lailla kilpailemaan pelipaikasta.

Puljujärven tavoin oikean laitahyökkääjän paikalla pelaava Kailer Yamamoto on iskenyt harjoituspeleissä hurjat tehot 5+1 neljään otteluun ja saa vuolaat kehut Sportsnetin haastattelussa seuran GM:ltä Peter Chiarellilta.

– Hän on uniikki pelaaja ja on antanut vahvoja näyttöjä, hän kiersi kysymyksen siitä, mahtuuko Yamamoto lopulliseen joukkueeseen.

Chiarelli kehuu Yamamotoa taitavaksi ja ennen kaikkea fiksuksi pelaajaksi, joka pystyy pelaamaan kokonaisvaltaista peliä pienestä koostaan huolimatta.

Kun haastattelu kääntyy siihen, miten Yamamoton pelaaminen vaikuttaa Puljujärveen, muuttuu Chiarellin äänensävy maltillisemmaksi.

– Puljujärvi on kehittynyt voimakkaammaksi ja pelaa fiksummin. Juuri nyt hän on jäänyt jälkeen Kailerista (Yamamoto), jos puhutaan nuorista oikean laidan hyökkääjistä. Olemme edelleen leirillä ja taistelussa pelipaikoista, minkä jälkeen näemme mihin se johtaa, Chiarelli sanoo.