HIFK:n 19-vuotias hyökkääjä Juha Jääskä on onnistunut väkevillä otteillaan vakiinnuttamaan paikkansa täksi kaudeksi joukkueen hyökkäyksessä.

Jääskä debytoi HIFK:n edustusjoukkueessa kuitenkin jo vuonna 2015 ainoastaan 17-vuotiaana. Tapa, jolla nuorukainen hälytettiin mukaan HIFK:n vieraspelireissulle KooKoota vastaan, on jäänyt hyvin Jääskän mieleen.

Hän oli normaalisti HIFK:n A-junioreiden aamujäillä, kun tuolloin HIFK:n junioritoiminnassa mukana ollut HIFK:n ex-kapteeni Ville Peltonen asteli kentän laidalle mukanaan A-junioreiden päävalmentaja Jussi Silander.

Jääskä luuli aluksi, että hän saisi rapaa niskaan joistakin tekemättömistä asioista, mutta Peltosella oli muuta mielessä.

– Ville pyysi minut luokseni ja kysyi, että haluanko pelata lätkää ammatikseni? Mietin heti, että mitähän sitä nyt on tullut tehtyä. Vastasin tietysti, että totta kai haluan. Luulin, että harjoittelen huonosti tai tulee muuten vaan huonoa palautetta jostain. Ville vastasi, että okei. Sen jälkeen hän kysyi, että haluaisinko tänään lähteä pelaamaan vierasmatsiin KooKoota vastaan, Jääskä kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Tuosta päivästä tosiaan alkoi Jääskän reitti kohti kiekkoammattilaisen elämää. Ensimmäisessä ottelussa tehoja ei vielä tullut, mutta kyseinen ilta on jäänyt hänen mieleensä pysyvästi.

– En varmaan koskaan ole jännittänyt niin paljon. Se oli ihan mahtava kokemus. Alkuun tuli vedettyä sellainen ylilatauspommi heti ensimmäisessä vaihdossa. Muistan myös, että Kouvolassa oli silloin huikea tunnelma. Hieno ilta kaikkiaan, Jääskä kertoo.