Filppulan ja Lehterän hankkinut Flyers-pomo tiukkana: Ei tämä ole mikään uudelleenrakennus

© Kuva: Getty Images

Oli aika, jolloin Philadelphia Flyers oli suuri ja pelottava.

Siis joskus kauan sitten.

Kolmeen kauteen Flyers ei ole selviytynyt edes NHL:n pudotuspeleihin.

Viime kausina Flyers on ollut lähinnä pieni ja säälittävä. Toki sellaisestakin voi toki aikanaan kasvaa iso ja vahva.

Mutta välissä pitää olla nuori ja nopea. Ainakin ulkopuolisten silmiin näyttää, että suunnilleen tällainen Flyers saattaa ensi kaudella olla. Nuorille pelaajille on tarjolla isoja ruutuja.

Esimerkiksi puolustajat Ivan Provorov, Shayne Gostisbehere ja Sam Morin saanevat reilusti vastuuta.

Siitä huolimatta joukkueen GM Ron Hextall painottaa, että kyseessä ei ole joukkueen uudelleenrakennuskausi saati -projekti.

– Kun haluaa kilpailla voitosta, ei silloin rakenneta joukkuetta uudelleen. Minulle uudelleenrakennus tarkoittaa sitä, että joukkue on pohjalla, ja pääsee varaamaan ensimmäisten joukossa vuosi toisensa jälkeen. Silloin ei oikeastaan edes yritetä ihan täysillä voittaa, Hextall järkeili Philly.comin haastattelussa.

– Me yritämme voittaa niin monta ottelua kuin mahdollista. Emme halua olla jatkuvasti taulukon pohjalla ja varata ensimmäisenä neljä viisi kertaa peräkkäin. Ei sillä tavalla rakenneta kulttuuria. Koko ajatus häiritsee minua. Mitä kuvittelette, että pelaajat ajattelisivat siitä? Pelattaisiin 82 ottelun kausi, ja kaikki tietäisivät, että tässä vain uudelleenrakennetaan eikä edes yritetä voittaa. Sellainen ei ole meidän seuramme DNA:ssa, entinen tähtimaalivahti vakuutteli.

No, viime kaudella Flyers yritti kovasti päästä pudotuspeleihin, eikä päässyt. Joukkue sijoittui koko NHL:n sarjataulukossa 19:nneksi, mutta taitavien peliliikkeiden ansiosta Flyers pääsi varaamaan koko NHL-draftissa toisena. Lopulta Flyers sai jopa koko varaustilaisuuden ykkösnimeksi uumoillun kanadalaissentterin Nolan Patrickin.

Ja onhan Patrickilla seuranaan kokeneitakin pelaajia, kuten Claude Giroux, Wayde Simmonds, Jakub Voracek sekä suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Jori Lehterä.

Ehkä kyseessä sitten ei ole uudelleenrakennus. Ehkä kyse onkin uuden suuren ja pelottavan Flyersin rakentamisesta.

Mutta sellaiseksi kasvamiseen voi mennä aikaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!