Kesällä Jokereihin siirtyneen Eeli Tolvasen alku KHL:ssä on mennyt enemmän kuin nappiin.

Neljässä runkosarjaottelussa Tolvanen on nakuttanut tehot 3+3. 18-vuotias superlupaus nousi esille jo runkosarjan avausottelussa Dinamo Minskiä vastaan, kun hän tykitti hattutempun.

– On toki helppo tehdä isoja johtopäätöksiä vain muutamien otteiden ja nähtyjen pelien jälkeen. Kykyjenetsijät tekevät niin, media tekee niin. Tolvanen on kuitenkin näyttänyt jo muutaman viikon aikana sen, miten kova talentti hän on, The Athleticin toimittaja Corey Pronman käy läpi.

Pronmanilta irtosi kovia kehuja Tolvaselle.

– Hän ei ole pelkästään iskenyt pisteitä hurjaan tahtiin, vaan hän on myös ansainnut paikan kärkiketjuista hyvin nuorena. Se kertoo yleensä aivan eliittason lahjakkuudesta. Hän on näyttänyt kovia kehitysaskeleita, kun mukaan laskee myös viime kauden loppujakson. Hän on kehittynyt kiekottomana, kaksinkamppailussa ja puolustamisessa, mikä taas on kasvattanut luottoa.

Venäjällä toimivien kykyjenetsijöiden kanssa keskusteltuaan Pronman nosti esille varsin kovia verauskuvia.

– Yleinen näkemys on se, että hän on hieman samankaltainen tapaus kuin Minnesota Wildin lupaus Kirill Kaprizov oli 18-vuotiaana. Huima alku on kuitenkin nostanut esille puheita siitä, että hän voisi olla lahjakkuudeltaan aivan Vladimir Tarasenkon ja Jevgeni Kuznetsovin tasoa.

Venäläistaiturit Tarasenko ja Kuznetsov ovat aivan NHL:n huipputasolla.

Kesällä Tolvanen oli monenlaisten kuvioiden äärellä. Suomalaishyökkääjä valahti muun muassa ensimmäisellä varauskierroksella aivan loppupäähän saakka. Kovimmissa arvioissa Tolvasta oli ennustettu jopa kymmenen kärkeen koko kesän draftissa.

Nashville Predators poimi Tolvasen itselleen 30. vuorolla.

– Tolvanen oli yksi niistä pelaajista, joiden kohdalla ihmettelin, miten alas he valuivat. Tolvasen kohdalla yhtenä syynä pidettiin sitä, ettei häntä valittu Bostonin yliopistoon. Moni kykyjenetsijä puhui kuitenkin siitä, etteivät he tykänneet näkemästään viime kaudella, kun Tolvanen pelasi USHL-sarjassa, Pronman avasi syitä kesän tapahtumien takaa.

– Kautta on jäljellä vielä vaikka kuinka paljon, mutta tällä hetkellä Tolvanen on erittäin hyvässä vireessä. Taitokapasiteetin ja laukauksen osalta hän on Nashvillen paras prospekti ja ylipäätänsä yksi parhaista hyökkääjälupauksista, kun mukaan lasketaan kaikki eri vaihtoehdot.