Chicagon valmentaja ylistää joukkueen uutta superlupausta: ”Kuka tietää, mihin hän pystyy?”

Chicago Blackhwaks esitteli ensimmäistä kertaa harjoitusottelussa läpi kesän ylistetyn 19-vuotiaan Alex DeBrincatin, joka oli heti istutettu pelaamaan Patrick Kanen sekä Nick Schmaltzin kanssa samaan ketjuun.

Eikä juniorisarja OHL:n parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu DeBrincat aikaillut, vaan teki heti ensimmäisessä ottelussa maalin.

Ainoastaan 171-senttinen laitahyökkääjä on kovalla laukauksella varustettu maalintekijä, minkä lisäksi hänen toinen aseensa on erittäin hyvä luistelutaito.

Detroit Red Wingsiä vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen Blackhawksin päävalmentaja Joel Quennville ei säästellyt sanojaan nuorukaisen suhteen.

– Meillä oli useita pelaajia, jotka onnistuivat kiekollisessa pelissä. Hän oli yksi niistä, hän sanoi CSN:n haastattelussa.

DeBrincat kehittyi huimasti viime kauden aikana ja teki OHL:ssä 63 ottelussa huimat 65 maalia ja 127 tehopistettä. Pudotuspeleissä puolestaan syntyi 38 tehopistettä 22 ottelussa.

Nyt hän on osoittanut olevansa valmis isoon rooliin Blackhawksissa. Päävalmentaja on samaa mieltä.

– Hänellä on hyvät vaistot vastustajan maalin lähellä. Hän on luontainen maalintekijä. Kuka tietää, mihin hän vielä pystyy? Mielestäni hän pystyy vieläkin ottamaan kehitysaskeleita eteenpäin, Quennville ylistää.