Edmonton Oilersin superlupaus Kailer Yamamoto on tehnyt hurjaa jälkeä NHL:n harjoituskaudella ja 18-vuotiasta nuorukaista ollaan jopa nostamassa vakituiseen NHL-rosteriin.

Viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella numerolla 22. valittu Yamamoto johtaa NHL:n harjoituspelien maalipörssiä viidellä osumallaan.

173-senttinen ja 70-kiloinen yhdysvaltalaistaituri on myös pistepörssin jaetulla kärkipaikalla kuudella pisteellään.

Yamamoton perässä maalipörssissä ovat mm. nuoret tähtihyökkääjät Patrik Laine (3 maalia) ja Auston Matthews (4 maalia).

– Yamamoto on ollut niin vakuuttava, että hän potkii jo NHL-ovia auki, että hän pääsisi Oilersin avaukseen kauden ensimmäisessä ottelussa. Hän voi päästä jopa Connor McDavidin hyökkäysketjuun, missä hän loisti harjoitusottelussa Carolina Hurricanesia vastaan, Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples kertoo.

Huippuvireinen Yamamoto taistelee oikeaa laitaa pelaavan Jesse Puljujärven kanssa samasta pelipaikasta, joten suomalaisnuorukaisella saattaa tulla tiukat paikat mahtua lopulliseen NHL-kokoonpanoon.

– Näyttää siltä, että hänellä on nopeutta, älyä ja taitoa pelata NHL:ssä tällä hetkellä. Jos hän jatkaa maalintekoa, häneltä ei voi ottaa NHL-paikkaa pois. Vaikka hän on vain 173-senttinen ja 70-kiloinen, ja kohta 19-vuotias poika, Staples uskoo.