NHL:ssä eri joukkueet ovat solmineet tiuhaan tahtiin jatkosopimuksia rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa.

Tuorein diili nähtiin Mikael Granlundin kohdalla, kun suomalaishyökkääjä allekirjoitti kolmen vuoden mittaisen jatkon Minnesota Wildin kanssa.

Sopimuksettomassa tilassa on kuitenkin vielä kovan luokan pelaajia.

Näistä yksi on Bo Horvat, joka ei ole tehnyt uutta diiliä Vancouver Canucksin kanssa.

22-vuotias kanadalaissentteri on alkanut lunastaa entistä isompaa roolia Canucksin miehistössä. Viime kaudella Horvat nakutti 81 runkosarjaottelussa tehot 20+32=52.

The Provincen toimittaja Ben Kuzma asettelee Horvatille jopa kapteenin statusta tuleville vuosille. Kuzma jakoi myös Canucksin GM:n Jim Benningin kommentteja sopimusneuvotteluista.

– Mielestäni neuvottelut ovat edenneet varsin hyvin ja saamme varmasti jotain aikaiseksi, Benning totesi.

Benning uskoo, että yhteisymmärrys jatkosopimuksesta löytyy viimeistään ennen seuran harjoitusleirin alkua.

– Se, että neuvotteluissa kestää, on hyvin tyypillistä, koska kyseessä on erittäin hyvä pelaaja. En aio sen enempää keskustella tästä.

– Kaikki on ollut hyvin positiivista tähän mennessä ja aiomme jatkaa prosessin viemistä eteenpäin. Bo on erittäin hyvä nuori pelaaja ja meidän pitää katsoa sitä, että millainen sopimus on hyvä niin hänen kuin meidän kannalta, Benning mietti.

Provincen toimittaja Kuzma veikkaa Horvatin kuittaavan uudessa sopimuksessa noin 5-6 miljoonaa dollaria yhdeltä kaudelta. Hyväksi vertailukuvaksi Kuzma nosti New York Rangersin ruotsalaissentterin Mika Zibanejadin, joka allekirjoitti viiden vuoden ja 26,75 miljoonan dollarin diilin Rangersin kanssa.