Valmentajavelho peräänkuuluttaa Jokereilta pelirohkeutta: ”Mahdollisuus kaataa kenet vaan”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kokenut valmentaja Kai Suikkanen uskoo, että Jokereilla on eväät pelata paras kautensa KHL:ssä.

Jokerit haastoi KHL:n mahtiseuran ja sen hallitsevan mestarin SKA Pietarin perjantaina tasaväkiseen vääntöön, vaikka tappio tulikin maalein 0-2.

– Ensimmäinen erä oli huono Jokereilta ja SKA oli ylivoimainen. Toiseen erään Jokerit paransi älyttömästi. He alkoivat uskaltaa pelata ja toinen erä oli Jokereiden. Kokonaisuutta kun katsotaan, niin ei Jokerit niin hirveästi ollut jäljessä viisi vastaan viisi pelissä, pohtii Viasatin asiantutijatiimin Kai Suikkanen.

Molemmat SKA:n maalit tulivat Jokerien pelatessa alivoimalla.

– Koomista siinä oli, että molemmat maalit tulivat vääristä vaihdoista. Ei Jokereiden tarvitse kuitenkaan hävetä. Jatkaa samaan tapaan vain ja pelaa rohkeaa hyvää omaa kiekollista peliä. Jokereilla on koossa hyvä joukkue ja mahdollisuus kaataa kenet vaan, Suikkanen linjaa.

Hallitsevan mestarin kotipesässä vierailun jälkeen Jokerit joutuu toiseen tiukkaan paikkaan, kun sunnuntaina edessä on vierailu Jaroslavliin.

– Ei tule sielläkään helppoa olemaan. Jaroslavl ei tule olemaan helppo paikka pelata. Siellä on melkoinen noidankattila ja Lokomotiv ei päästä paljon maaleja. Siellä perinteisesti puolustetaan eläimellisesti.

Suikkasen mukaan Jokerien ylivoimapelaaminen nousee sunnuntaina erityisen isoon rooliin.

– Heitä vastaan on tehty keskimäärin yksi maali. Siksi erikoistilannepelaaminen on erityisen tärkeää. Jokerit teki ekassa pelissä kolme, SKA teki kaksi ylivoimamaalia Jokereita vastaan. Kyllä se erikoispelaaminen isossa roolissa on.

Lokomotivin riveissä pelaa Leijonista tuttu konkarihyökkääjä Petri Kontiola, joka on aloittanut kautensa väkevästi. Kontiola iski kaksi maalia perjantaina Slovanin verkkoon 5-1-voitossa.

– Kontiola meni kesken kauden Jaroslavliin pari vuotta sitten, eka vuosi näytti huonolle, mutta päästyään vauhtiin on hän pelannut siellä pari tosi hyvää kautta. Rooli varmasti vain isonee tällä kaudella. Kontiolasta ei ole hirveästi kuvaa Suomessa, vaikka on ollut kisoja silloin tällöin pelaamassa. Hän on ollut niin kauan – varmaan kymmenen vuotta reissussa.

– Kontiolan ohella Lokomotivissa on toinen tuttu mies, Jokereissa pari vuotta sitten pelannut Brandon Kozun. Hän teki Jokereissa yli 50 tehopistettä ja viime kaudella Lokomotivissa lähemmäs 70. Iso pelimies, Suikkanen varoittelee.

Jokerit avasi kautensa komealla vierasvoitolla Minskin Dinamosta, eikä esitys KHL:n hallitsevaa mestaria SKA Pietariakaan vastaan ollut huono.

– Jokereilla on hyviä kiekollisia puolustajia, Sami Lepistö, Matt Gilroy sekä Mike Lundin. Vahvaa puolustusosaamista kiekon kanssa. Pystyy sieltä peräpäästä saamaan tukea hyökkäyksiin ja sitä pitääkin viljellä. Rohkeasti vaan kiekkoa pitää, niin se on iso ase Jokereilla.

Jokerit jatkaa pelejään sunnuntaina vierasottelulla Lokomotivia vastaan. Lähetys alkaa klo 16:55 Viasat Jääkiekko-kanavalla. Kanavat ovat vapaassa katselussa läpi viikonlopun.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS