Toronto Maple Leafsin Auston Matthews nakutti NHL-tulokaskaudellaan runkosarjassa peräti 40 maalia ja 69 tehopistettä.

Matthews pokkasi ansioistaan itselleen vuoden tulokkaan tittelin ja Calder Trophyn.

Maple Leafsin päävalmentajan Mike Babcockin mukaan Matthewsilta voi odottaa jopa parempia otteita tulevalla kaudella.

– Hän on hyvin kilpailuhenkinen kaveri ja hän odottaa itseltään kehitysaskeleita ihan samalla tavalla kuin me odotamme koko joukkueelta, NHL:n arvostetuimpien valmentajien joukkoon kuuluva Babcock sanoi Matthewsista NHL.comille.

– En mittaa kavereita pisteiden mukaan. Mittaan heitä enemmän sen kautta, miten he pelaavat ja miten he suorittavat päivästä toiseen. Siinä esille tulee se, millaisella päättäväisyydellä yksittäinen pelaaja yrittää kehittää itseään paremmaksi ja paremmaksi. Odotamme innolla sitä, mitä hän saa aikaiseksi. Hän tietää olevansa hyvä pelaaja ja hän haluaa olla koko lajin parhaita pelaajia jonakin päivänä.

Matthewsin tulokaskauden aikana Babcock havaitsi isoja kehitysaskeleita 19-vuotiaan sentterin otteissa.

– Hän pääsi paremmin ja paremmin kiinni ”koko kentän” peliin, johon tuli lisää nopeutta. Hän on parantanut kiekotonta pelaamistaan, minkä myötä hän myös saa enemmän kiekkoa itselleen. Hän pystyy pelaamaan ihan ketä tahansa vastaan.

– Silti hänellä on paljon kasvupotentiaalia, Babcock näkee.

Maple Leafsin tulokaspelaajat olivat isoja valopilkkuja viime kaudella. Matthews rikkoi upean 40 osuman rajapyykin. Tämän ohessa myös William Nylander (22) ja Connor Brown (20) ylsivät komeisiin maalimääriin.

Matthewsin lisäksi myös Nylander (61) ja Mitch Marner (61) iskivät vähintään 60 tehopistettä.

– Meillä on erittäin hyviä nuoria pelaajia, ja heitä on monta. Kyse on vähän siitä, että he kaikki voivat kasvaa yhtä aikaa. Alla on kuitenkin vasta yksi vuosi, eikä vielä puhuta mistään pitkästä urasta. Noita suorituksia pitää pystyä toistamaan uudelleen ja uudelleen. Olemme kuitenkin innoissamme tulevaisuudesta, Babcock myhäilee.