NHL-seura Columbus Blue Jacketsin historiassa yksi merkittävin tai helposti sanottuna merkittävin pelaaja on ollut Rick Nash, joka edustaa tällä hetkellä New York Rangersia.

Nash ehti pelata Blue Jacketsissa yhteensä yhdeksän kauden ajan, toimien myös pitkään seuran kapteenina.

Nykyään 33-vuotiaan Nashin lähtö seurasta oli aavistuksen verran myrskyinen, sillä raporttien mukaan hän pyysi treidiä seuralta.

The Athleticin toimittaja Aaron Portzline väläyttelee mahdollisuutta, jossa Nash palaisi takaisin Blue Jacketsiin.

Ei nyt, mutta jossain vaiheessa.

– Nash on sanonut moneen kertaan siitä, että hän rakastaa New Yorkia. Hän tykkää asua siellä ja hän pitää siitä, että hän voi mennä metrolla töihin. Hän rakastaa Madison Square Gardenilla pelaamista. Silti, ilmoilla on tunne, jonka Nashin lähipiiri allekirjoittaa. Ennen kuin hänen NHL-uransa päättyy, hän palaa takaisin ”kotiin” ja lopettaa uransa Blue Jacketsin paidassa, kantaen numeroa 61, Portzline käy läpi.

Nashin nykyinen sopimus Rangersin kanssa päättyy tulevan kauden jälkeen. Hän tai Rangers eivät ole käyneet neuvotteluja jatkosta Portzlinen lähteiden mukaan.

– Silti, paluuta on vaikea odotella ihan tälle tai ensi kaudelle. Se tulee liian aikaisin.

– Nash haluaa jatkaa Broadwayllä ja jos hän ei tee jatkoa sinne, hänellä ei ole mitään vaikeuksia löytää hyvää sopimusta ensi kesän vapaiden pelaajien markkinoilta.

Portzline nostaa esille sen, ettei Blue Jacketsin nykyinen seurajohto ollut treidaamassa Nashia muualle. Blue Jacketsin nykyinen johto (GM Jarmo Kekäläinen, presidentti John Davidson ja apulais-GM Bill Zito) ovat saapuneet seuraan vasta vaihtokaupan jälkeen.

– Täten taustalla ei ole mitään henkilökohtaisia ongelmia.

– Pitää kuitenkin muistaa se, että jos jonkunnäköinen diili nähdään Nashin ja Blue Jacketsin välillä, niin se on pitää olla fiksu ihan joukkueen iskukyvyn kannalta.

Portzline nosti esille myös varsin kiekkoromanttisen yksityiskohdan.

– Aina kun uusi pelaaja saapuu Columbukseen, joko varattuna, treidin tai vapaiden pelaajien markkinoiden kautta, Blue Jacketsin huolto yrittää löytää pelaajalle sellaisen numeron, joka on ollut pelaajalla aiemmin käytössä. Jos taas numero ei ole vapaana, pelaajalle annetaan lista, josta hän voi valita itselleen uuden numeron. Vuonna 2012 nähdyn treidin jälkeen numero 61 ei ole ollut kenenkään käytössä Blue Jacketsissa. Ei edes kehitysleirillä tai harjoituspeleissä, joiden yhteydessä rosteri on hyvin leveä.

– Tuntuu siltä, että se on varattu jotain varten, Portzline heittää ujon viittauksen kera.