Viime kausi oli Tampa Bay Lightningille vaikea, osittain useista loukkaantumisista johtuen. Joukkue jäi itäisessä konferenssissa kymmenenneksi, tosin vain pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Yksi merkittävimmistä loukkaantumisista oli Steven Stamkosin polvivamma. Lightningin monivuotinen luottosentteri joutui marraskuussa polvileikkaukseen ja pystyi pelaaman vain 17 runkosarjan ottelua. Stamkosin polvesta korjattiin revennyt nivelkierukka.

Yleisen mielipiteen mukaan Stamkos pelasi ennen loukkaantumistaan jopa uransa parasta jääkiekkoa. Siksi Stamkosin tilanne on herättänyt Lightning-leirissä huolta myös tulevan kauden alla. Nyt Stamkosin kuntoutumisesta kantautuu kuitenkin hyviä uutisia.

Stamkosin agentti Mark Guy oli viestittänyt lyhyesti ja ytimekkäästi Tampa Bay Timesin toimittajalle Joe Smithille.

– Hän voi mainosti. Ei mitään murheita, Guy oli kertonut.

Vaikka kuntoutuminen sujuu hyvin, on kokonaan eri asia, miten hyvässä kunnossa Stamkosin polvi on kauden alkaessa. Esimerkiksi Minnesota Wildin hyökkääjälle Zach Pariselle tehtiin samanlainen leikkaus vuonna 2010 tämän pelatessa New Jersey Devilsissä. Parise on sanonut, että vasta puolentoista vuoden kuluttua polvi oli alkanut tuntua täysin normaalilta, Smith kirjoittaa.

Lightningin GM Steve Yzerman on aiemmin sanonut, että Stamkosin voisi olla hyvä osallistua joukkueen harjoitusleirille ennen kauden alkua. Todennäköistä kuitenkin on, että vielä tuolloin Stamkos ei pysty osallistumaan harjoituksiin täysipainoisesti.

Joka tapauksessa Yzerman, koko seura ja Lightningin kannattajat toivovat kädet ristissä Stamkosille, 27, nopeaa toipumista. Edes lähes täysikuntoinen Stamkos olisi todennäköisesti yksi Lightningin ensi kauden tärkeimmistä pelaajista.