Huippulupaava yhdysvaltalaispuolustaja Will Butcher on tällä hetkellä yksi NHL:n himoituimmista nuorista vapaista pelaajista.

Colorado Avalancheen viidennellä kierroksella (123.) vuonna 2013 varattu Butcher pelasi viime kaudella loistavasti Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa ja hänet valittiin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi (Hobey Baker -palkinto).

Neljä vuotta yliopistossa viettänyt Butcher teki tänä kesänä suuren päätöksen ja hylkäsi Avalanchen antaman tulokassopimuksen.

22-vuotiaasta puolustajasta tuli elokuun 15. päivä vapaa pelaaja, eli jokaisella NHL-joukkueella on nyt oikeus tehdä sopimus hänen kanssaan.

Denver Post -lehden mukaan ehdokkaat Butcherin tulevaksi joukkueeksi ovat New Jersey Devils, Vegas Golden Knights ja Buffalo Sabres. Nuori kiekkotaituri käy vierailemassa jokaisen mainitun joukkueen luona ennen kuin tekee lopullisen päätöksen tulevasta seurastaan.

Sabresin takalinjoilla pelaa suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen, josta voi tulla lähitulevaisuudessa samaa vuosikertaa olevan Butcherin pakkipari. Vasemmalta ampuva ja kiekollisesti äärimmäisen taitava jenkkipakki sopisi hyvin loistavasti liikkuvan ja fyysisen suomalaisen vierelle.