New York Islandersin kapteenin ja ykköstähden John Tavaresin nimi on pyörinyt läpi kesän NHL:n siirtohuhuissa.

26-vuotiaan Tavaresin sopimus päättyy ensi vuoden heinäkuussa, eikä Islanders ole saanut vielä rustattua tähdelleen jatkosopimusta.

Islandersin suorasanainen nuori hyökkääjälupaus Josh Ho-Sang laukoi lehdistölle oman mielipiteensä joukkuetoverinsa mahdollisesta lähdöstä sopimuksen päätyttyä.

– Jos välität Johnista ihmisenä, sitten sinua ei kiinnosta, mihin joukkueeseen hän päätyy. Kaikki riippuu hänen tyytyväisyydestään ja hyvästä olostaan. Minkä tahansa päätöksen hän tekee, se on vain Johnia varten ja muiden pitää olla iloisia hänen puolestaan, toimittajien piirittämä Ho-Sang kertoo Sportsnetin mukaan.

– Uskon, että hän kallistuu selvästi New Yorkin suuntaan, niin kuin hän on sanonut monta kertaa. Mutta vielä on kuitenkin vuosi aikaa, eikä hänellä ole vielä kiirettä päätöksen kanssa.

NHL:ään vakuuttavasti viime kaudella tullut Ho-Sang iskee kuitenkin piikin toimittajien suuntaan kaikista Tavaresiin liittyvistä huhuista.

– John on joutunut kokemaan paljon elämässään, enkä usko, että tämä huhumylly tuntuu hänellä missään. Jos jotain, niin hän iskee enemmän maaleja. Media haluaa hänet Torontoon – typerään Maple Leafsiin, 21-vuotias huippulupaus ärähtää.

– Kasvoin Torontossa ja ymmärrän sen. Sama homma tapahtui Steven Stamkosin kanssa muutama vuosi sitten, ja hän oli allekirjoittamassa jatkosopimusta Tampa Bay Lightningin kanssa koko ajan. Mutta tämä on vain median työtä, luulisin. En tee samaa hommaa kuin te.