NHL.comin toimittaja Dan Rosen näkee, että kovia hankintoja kesällä tehnyt Carolina Hurricanes on realistinen ehdokas pudotuspelijoukkueeksi ensi keväänä. Rosen uskoo päävalmentaja Bill Petersin ja GM Ron Francisin panokseen.

Carolina on edellisen kerran rynninyt runkosarjasta jatkoon kaudella 2008-09.

Nyt jatkopaikka kevään ratkaisupeleihin on lähempänä kuin aikoihin. Rosenin mukaan yksi suurimmista vastuunkantajista ensi kaudella on joukkueen maalivahti Scott Darling.

– Yksi vaikeimmista stepeistä jääkiekossa on hyppääminen kakkosvahdin paikalta ykkösmaalivahdiksi. Siinä tulee enemmän peliaikaa ja paineita. Darling oli erinomainen Corey Crawfordin kakkostorjuja. Nyt hänen täytyy sinetöidä ykkösveskarin paikka, Rosen arvelee NHL.comin artikkelissa.

– Jos hän tekee sen, uskon että hurrikaanipaidat ovat pudotuspelijoukkue.

Darlingin pitäisi olla Hurricanesin johtavia pelaajia, puhtaasti taitojen ja kokemuksensa ansiosta.

Kesän 2015 Stanley Cup -mestari on pelannut taalajäillä kivenkovan Chicagon paidassa pudotuspelit mukaan luettuna 80 ottelua hyvällä torjuntaprosenttikeskiarvolla 92,78.

Hurja kasa muutakin osaamista

NHL.comin artikkelissa nostetaan myös muita yksilöitä esille, jotka panoksellaan voivat hilata Hurricanesin menestykseen.

Suomalaistähtien, Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen sekä ruotsalaisen Elias Lindholmin odotetaan jatkavan kehitystään, Victor Rask ja Jordan Staal puolestaan pystyvät hallitsemaan kahden kärkisentterin roolit.

Jeff Skinneriltä odotetaan maaleja, Justin Williamsin kaavaillaan olevan ”tuottava pelaaja”, Marcus Krüger sen sijaan tuo vahvuutta jo muutenkin jämäkkään alakertaan.

Carolinan joukkue on paperilla kovempi kuin aikoihin, eikä Rosen ole ainoa, joka hurrikaanipaitojen mahdollisuuksiin uskoo. Esimerkiksi SuomiKiekko analysoi pudotuspelimahdollisuuksia jo aiemmin kommentillaan.