Pysyykö Lukko kasassa ”marraskuisena tiistaina 700 kilometrin jälkeen”? – Konkari tuo tärkeää johtajuutta

© Kuva: Juha Tamminen
Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Lukko sai puolustukseensa kevällä kovan nimen, kun joukkue vahvistui Jyri Marttisella.

Konkaripakin saapuminen on varmasti hyvä lisä Lukon leiriin. Kevään 2013 Suomen mestarista on iloa luonnollisesti joukkueen alakerralle ja nuoremmille pelaajille.

– Nuoremman pelaajan tukeminen ei tarvitse aina olla sen isompi juttu. Se voi olla pelkkä kopautus hartia- tai polvisuojaan. Haluan muistuttaa, kuinka tärkeää on pystyä henkisesti latautumaan otteluihin vaikka marraskuisena tiistaina, kun on istunut 700 kilometriä bussissa ja pitää olla valmiina pelaamaan. Avainjuttu on, miten saat itsestäsi kaiken irti pelitilanteessa, yli 600 ottelua pääsarjajäillä pelannut Marttinen luettelee liiga.fi-sivuilla.

Viime kaudella lukkolaisten lataus oli ajoittain ties missä. Toisaalta se oli siinä mielessä ymmärrettävää, että joukkueen kausi oli täynnä vaikeuksia.

Nyt raumalaisjoukkueessa on alkamassa uusi aika. Penkin takana päävalmentajan virkaa hoitaa Pekka Virta, joka tietää, mitä tekee.

– ”Peksillä” on kristallinkirkas ajatus siitä, mitä ja miten pelataan. Ja hän on osannut myydä ajatuksen pelaajille. Se on peliä, jota haluan itsekin pelata, Marttinen alleviivaa Liigan sivuilla.

Marttinen kertoo, että joukkueessa ajetaan uutta pelitapaa. Kiekkoa pitää pystyä hallitsemaan.

– Tiesin tasan tarkkaan, mitä tuleman pitää, kun saavuin Raumalle. Lukko on tällä kaudella hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

– Peli on kuitenkin peliä, eikä sitä pelata viivoilla. Jokaisen pelaajan panosta tarvitaan ja se ratkaisee, millaista peli on tulevaisuudessa.

Lukon viime kausi meni täysin vihkoon. Joukkue jäi runkosarjaan, 11 pisteen päähän pudotuspeleistä. Marttisen tulo takalinjoille on todennäköisesti oiva lisä, sillä raumalaiset päästivät viime kaudella toiseksi eniten maaleja (177).

Loukkaantuminen kiusaa

Konkaripakilla on allaan epätavallinen talvi ja kevät. Miehen kausi loppui Ässissä jo helmikuussa jalkavammaan, siirto raumalaisten leiriin puolestaan toteutui toukokuussa.

– Iso olkapäävamma oli ennen viime kautta takana ja olin ollut puolisen vuotta poissa kaukalosta. Hyvä fiilis viime kaudesta kuitenkin jäi, vaikka loukkaantuminen vei koko loppukauden, Marttinen miettii, ja jatkaa:

– Kontaktilupaa ei toistaiseksi ole. Tarkempaa paluuhetkeä tositoimiin ei ole vielä tiedossa. Tosin jäällä olen ollut mukana harjoittelemassa, uusi Lukko-pelaaja päättää.

Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!