Pittsburghin kaksinkertainen Stanley Cup -mestarivalmentaja Mike Sullivan kertoo bostonglobe.comille, että varsin yllättävästä laitteesta oli apua hänelle NHL:n pudotuspeleissä.

Sullivanin käyttämä iPad tarjosi useita mahdollisuuksia jo pelin aikana.

Pelaajien panosten lisäksi myös sähköisestä vempeleestä oli apua, sillä tämän turvin päävalmentaja ja muut penkin takana häärivät taustahahmot pääsivät tarkastelemaan esimerkiksi ylivoiman tai alivoiman antia luonnollisesti aivan pelin sisälläkin.

– Tärkeimmät alueet, joissa käytimme luultavasti eniten sitä, olivat erikoistilanteet. Saat välittömän palautteen, Sullivan huomauttaa.

Aiemmin joukkueet joutuivat käymään asioita läpi erätauoilla. Nykyajan teknologian ansiosta epäkohtiin voi kuitenkin puuttua välittömästi.

– Voit tehdä hienovaraisia säätöjä lennosta. Pudotuspeleissä saatat saada vain kaksi ylivoimaa pelissä, sinulla on sauma tehdä muutoksia. Muutos voi johtaa maaliin tai synnyttää maalipaikkoja.

NHL:ssä valmentajilla on vaihtoaitiossa iPad, tv-monitori tai tietokone, jonka avulla valmentaja voi myös tehdä tuomarille haastoja epäselvistä maaleista.

Nykyteknologian ansiota tai ei, petrasi Penguins esimerkiksi alivoimapeliään kesän finaaleissa uskomattomalla tavalla kovimmassa mahdollisessa paikassa.

Nashville osui neljässä ensimmäisessä pelissä neljästi ylivoimalla, mutta kahdessa viimeisessä loppuottelussa hanat menivät kuitenkin totaalisen lukkoon. Joukkue ei saanut tehtyä yhtäkään osumaa.