Tähän mennessä liigajäillä yhteensä 74 ottelua pelannut Joel Mustonen palaa kotimaahansa, kun hän teki sopimuksen Pelicansin kanssa.

24-vuotias Mustonen edusti Ruotsissa SHL-seuraa Örebrota kahden viimeisimmän kauden ajan.

Nuorempana Mustonen paini terveyshuolien keskellä, kun mykoplasma riivasi häntä pitkän tovin ajan. Mustosen mukaan vaikeudet ovat jääneet nyt taakse.

– Oli kivaa olla taas jäällä neljän ja puolen kuukauden jälkeen. Aika hapoilla olin. Ensimmäinen viikko on raskain, mutta uskon siihen, että tatsi alkaa hiljalleen löytyä, Mustonen sanoo Pelicansin Facebook-sivuilla viitaten Ruotsin vuosiin ja alkaneeseen harjoituskauteen.

Mustonen nakutti Örebron paidassa kahden kauden aikana yhteensä 92 ottelussa 26 maalia ja 41 pistettä.

– Suhteellisen isossa roolissa sain pelata kahden vuoden aikana. Fysiikan puolella olen mennyt eteenpäin ja saa nähdä miten kehitys jatkuu, hyökkääjä aprikoi.

Mustonen vietti käytännössä koko lapsuutensa Ruotsissa, missä hän myös aloitti pelaajauransa.

– Ruotsissa joukkueet yrittävät pitää kiekkoa, ja monet joukkueet pohjaavat pelin kiekkokontrolliin. Täällä taas pelityyli on hieman suoraviivaisempi, Mustonen analysoi Ruotsin ja Suomen liigojen eroja.

Pelicansilla harjoituskauden pelit ovat jo aivan oven takana. Lahtelaiset isännöivät venäläistä KHL-joukkuetta Severstalia loppuviikolla.