Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks ja Los Angeles Kings ovat NHL:n menestyneimmät joukkueet 2010-luvulla. Blackhawks on juhlinut mestaruutta kolmesti, Penguins ja Kings kahdesti.

Edellinen mestari kolmikon ulkopuolelta on Boston Bruins, joka nosteli pystiä kesällä 2011.

Nyt Chicagon dynastia saattaisi hiljalleen tulla tiensä päihän. NHL.com nostaa esille kolme kuumaa kysymystä, jotka puhuttavat uuden kauden alla.

Sivusto pohtii, että onko joukkueen leirissä tapahtunut liikaa liikehdintää, voiko Jonathan Toews palata huippukuntoon ja kuinka Marian Hossan menettäminen korvataan.

Esimerkiksi puolustaja Niklas Hjalmarsson ja Artemi Panarin jättivät Chiagon, Marian Hossa puolestaan joutuu jättämään koko ensi kauden väliin. Luotettava kakkostorjuja Scott Darling sen sijaan vaihtoi Carolina Hurricanesin paitaan, näiden lisäksi myös joukkueen valmennuksessa tapahtui muutoksia.

NHL.com huomauttaa myös, että Chicagon yksi kirkkaimmista tähdistä, eli Toews on vaeltanut varjojen mailla viime kaudet. Kahden edellisen sesongin aikana hän on jäänyt runkosarjassa alle 60 tehopisteen, pudotuspeleissä puolestaan näinä kausina mies on nakuttanut ainoastaan yhden häkin.

Chicagon olisi sivuston mukaan tarkoitus kasata Toewsin johtama huippuketju, jossa laitureina viilettäisivät Brandon Saad ja Richard Panik.

Myös Hossan tilanteen ympärillä riittää spekulaatioita. Ensi kauden väliin jättävä konkari oli keskeisessä roolissa viime kaudella. Vaikka slovakialaisen kiekon hallinta onkin notkahtanu menneiden kausien aikana, on nuorille esimerkillinen Hossa vahva luistelija, joka hallitsee kahden suunnan pelin. Hossaa on vaikea korvata.